joi, 5 mai 2016

"CAT" SI "CE"

PRIMIM, INTELEGEM ORI AVEM?

Este evident, chiar daca ne este greu sa acceptam, ca primim atat cat suntem in stare sa pastram, si intelegem atat cat mintea noastra poate sa inteleaga. 
Acesta este, in fapt, motivul pentru care Domnul nu ni le-a spus pe toate si nu ni S-a dezvaluit dintr-o data!
In intelepciunea lui Dumnezeu Taina tine de puterile noastre.
Cautarea ne este permisa, dar aflarea vine odata cu evolutia puterii noastre de intelegere, de cuprindere a necuprinsului, de vedere a nevazutului...
De aceea drumul spre cunoastere trece printr-un fel de abecedar care pentru unii pare pueril, absurd, iluzoriu sau inselator... dar este o etapa necesara de acumulare, de pregatire, spre a putea primi aflare, chiar daca cu picatura! Cu atat mai placuta descoperirea cu cat ea este un proces continuu si fara salturi nefiresti.
Scanteia de intelepciune ne va lumina cand totul in noi va fi pregatit sa o primeasca!
De privim inapoi, in trecut, putem afla logica intamplarilor vietii noastre, intelegem ceea ce, la vreme cand ele s-au petrecut, nu am inteles!

Cat despre ce avem...  conceptul "a avea" este absolut fals! 
Caci tot ceea ce ni se pare ca avem este doar... imprumutat!


In vremea aceea era un om dintre farisei, cu numele Nicodim, care era fruntaş al Iudeilor. Acesta a venit noaptea la Iisus şi I-a zis: „Rabbi, ştim că de la Dumnezeu ai venit învăţător; fiindcă aceste minuni pe care le faci Tu, nimeni nu le poate face dacă Dumnezeu nu este cu el“. Răspunsu-i-a Iisus şi i-a zis: „Adevăr, adevăr îţi spun: De nu se va naşte cineva de sus, nu va putea să vadă împărăţia lui Dumnezeu“. Iar Nicodim a zis către El: „Cum poate omul să se nască fiind bătrân? Oare poate el să intre a doua oară în pântecele mamei sale şi să se nască??“. Iisus i-a răspuns: „Adevăr, adevăr îţi spun, de nu se va naşte cineva din apă şi din Duh, nu va putea să intre în împărăţia lui Dumnezeu. Ce este născut din trup, trup este; şi ce este născut din Duh, duh este. Nu te mira că ţi-am zis: Trebuie să vă naşteţi de sus. Vântul suflă unde vrea şi tu îi auzi glasul, dar nu ştii de unde vine şi nici unde se duce. Aşa este cu tot cel ce e născut din Duhul“. A răspuns Nicodim şi I-a zis: „Cum pot să fie acestea?“ Răspuns-a Iisus şi i-a zis: „Tu eşti învăţătorul lui Israel, şi pe acestea nu le cunoşti? Adevăr, adevăr îţi spun, că noi vorbim ceea ce ştim şi mărturisim ceea ce am văzut, dar voi nu ne primiţi mărturia. Dacă pe cele pământeşti vi le-am spus şi nu credeţi, cum veţi crede de vi le vom spune pe cele cereşti? Nimeni nu s'a suit la cer, decât Cel Care S'a pogorât din cer, Fiul Omului, Cel ce este în cer. Şi după cum Moise a înălţat şarpele în pustie, tot aşa trebuie să Se înalţe Fiul Omului, pentru ca tot cel ce crede Într'Însul să nu piară, ci să aibă viaţă veşnicăIoan 3, 1-15

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu