vineri, 11 ianuarie 2019

GLISSANDO

Cunoasterea, in general, si cea a lui Dumnezeu, in special, tine de puterea de intelegere a fiecaruia, de capacitatea personala de a primi adevarul divin. Domnul se dezvaluie El Insusi celor alesi si celor pregatiti, celor trecuti prin anumite etape de cunoastere.

Cercetand cu atentie raspunsurile Mantuitorului la intrebarile puse Lui, observam felul in care uneori ele gliseaza spre un alt subiect. Si este cazul pasajului evanghelic de astazi! 
Apostolii voiau sa afle viitorul lumii si Mantuitorul le spune sa aibe grija sa nu se lase inselati...
Si face asta nu pentru a evita raspunsul, ori pentru ca nu-l stia, ci pentru ca raspunsul nu era necesar atunci -  el neputand fi pe deplin inteles,  ascultatorul nefiind inca pregatit pt asta!

Copiii ne pun adesea intrebari despre lucruri esentiale. Stim raspunsul dar ei nu sunt inca pregatiti sa-l inteleaga! Adesea suntem tentati sa dam raspunsuri fantasmagorice cand cel mai simplu ar fi sa procedam printr-un ... elegant glisando!

„În vremea aceea, ieșind din templu Iisus, unul dintre ucenicii Săi I-a zis: Învățătorule, privește ce fel de pietre și ce clădiri! 

Dar Iisus a zis: Vezi aceste mari clădiri? Nu va rămâne piatră pe piatră care să nu se risipească. Și șezând pe Muntele Măslinilor, în fața templului, Îl întrebau, de o parte, Petru, Iacov, Ioan și cu Andrei: 
Spune-ne nouă, când vor fi acestea? Și care va fi semnul când va fi să se împlinească toate acestea? 
Iar Iisus a început să le spună: Vedeți să nu vă înșele cineva. Căci mulți vor veni în numele Meu, zicând că sunt Eu, și vor amăgi pe mulți. Iar când veți auzi de războaie și de zvonuri de războaie, să nu vă tulburați, căci trebuie să fie, dar încă nu va fi sfârșitul. Și se va ridica neam peste neam și împărăție peste împărăție, vor fi cutremure pe alocuri și foamete și tulburări vor fi. Iar acestea sunt începutul durerilor.”
Marcu 13: 1-8

2 comentarii:

  1. Dumnezeu Tatal meu te iubeste, si eu copilul Sau, deasemenea de iubesc si as dori sa te-ntâlnesc REAL, în taina sufletului !
    Fii binecuvântat, Suflet drag !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Dumnezeu ne iubește pe toți! Chiar și pe cei care nu-L iubesc!
      Cât privesc întâlnirile dintre oameni... ele nu sunt întîmplătoare ci un prilej de a ne imbogăti, de a învăța, de a crește! Toate sunt din voia Sa!

      Un An Nou plin de lucruri mici dar minunate! Fericirea stă adesea în amanunte.

      Ștergere