marți, 12 aprilie 2016

DARUL RABDARII

"Iar roada Duhului este dragostea, bucuria, pacea, îndelungă-răbdarea, bunătatea, facerea de bine, credinţa, blândeţea, înfrânarea, curăţia; împotriva unora ca acestea nu este lege. "Asa zice sf Ap Pavel in Epistola catre Galateni (5: 22, 23)!
Rabdarea, caci la ea face referire Mantuitorul in pasajul evanghelic de mai jos, este asadar si ea, alaturi de celelalte,  un dar, o virtute! 
Capacitatea de a rezista in general, de a invinge pana la urma, vine doar din puterea de a rabda.
Se zice ca pe cata rabdare... pe atata iertare!
Din nerabdare si pripeala vin toate cele neplacute care sfarsesc adesea cu revolta fata de Dumnezeu, cu tragerea Lui la raspundere, cu intrebari ridicole ce dovedesc slaba credinta si lipsa de incredere, in fond neputinta de a rabda... 
Rabdarea se capata cu ajutorul Duhului Sfant.
Buna noastra vointa, dorinta de a face fata probelor, aduce indurarea Duhului.
Si iar imi vine in minte un exemplu din... feetness.
De ce ne-am propune sa induram chinuri fizice la sala de sport pentru o musculatura armonioasa... si nu am accepta cu rabdare incercarile vietii pentru a avea si un suflet frumos? 

Dar, mai înainte de toate acestea, îşi vor pune mâinile pe voi şi vă vor prigoni, dându-vă în sinagogi şi în temniţe, ducându-vă la împăraţi şi la dregători, pentru numele Meu. Şi va fi vouă spre mărturie. Puneţi deci în inimile voastre să nu gândiţi de mai înainte ce veţi răspunde; Căci Eu vă voi da gură şi înţelepciune, căreia nu-i vor putea sta împotrivă, nici să-i răspundă toţi potrivnicii voştri. Şi veţi fi daţi şi de părinţi şi de fraţi şi de neamuri şi de prieteni, şi vor ucide dintre voi. Şi veţi fi urâţi de toţi pentru numele Meu. Şi păr din capul vostru nu va pieri. Prin răbdarea voastră veţi dobândi sufletele voastre. Luca 21, 12-19

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu