sâmbătă, 11 iunie 2016

Toate la timpul lor

Cui nu i s-a intamplat sa observe ca s-a pripit, ca a incercat sa scurteze timpul si ca asta nu l-a ajutat, ba dimpotriva?
Experienta vietii ne demonstreaza ca fiecare lucru trebuie facut, trait, la timpul sau. 
Momentul venirii Duhului Sfant a trebuit pregatit. 
Oamenii aveau nevoie de o anume pregatire spre a intelege taina cea sfanta a Treimii!
Dragostea nu poate ramane declarativa. Ea are nevoie de manifestare, ea se dovedeste! 
Dragostea pentru Dumnezeu se traieste si se demonstreaza, se marturiseste si se sporeste prin ascultarea poruncilor, prin rugaciune... prin iubirea fata de ceilalti!

Evanghelia de astazi este un curs de teologie si mistagogie...

Nu crezi tu că Eu sunt întru Tatăl şi Tatăl este întru Mine? Cuvintele pe care vi le spun nu le vorbesc de la Mine, ci Tatăl - Care rămâne întru Mine - face lucrările Lui. 
Credeţi Mie că Eu sunt întru Tatăl şi Tatăl întru Mine, iar de nu, credeţi-Mă pentru lucrările acestea. Adevărat, adevărat zic vouă: cel ce crede în Mine va face şi el lucrările pe care le fac Eu şi mai mari decât acestea va face, pentru că Eu Mă duc la Tatăl. Şi orice veţi cere întru numele Meu, aceea voi face, ca să fie slăvit Tatăl întru Fiul. 
Dacă veţi cere ceva în numele Meu, Eu voi face. De Mă iubiţi, păziţi poruncile Mele. Şi Eu voi ruga pe Tatăl şi alt Mângâietor vă va da vouă ca să fie cu voi în veac, Duhul Adevărului, pe Care lumea nu poate să-L primească, pentru că nu-L vede, nici nu-L cunoaşte; voi Îl cunoaşteţi, că rămâne la voi şi în voi va fi! Nu vă voi lăsa orfani: voi veni la voi. Încă puţin timp şi lumea nu Mă va mai vedea; voi însă Mă veţi vedea, pentru că Eu sunt viu şi voi veţi fi vii. În ziua aceea veţi cunoaşte că Eu sunt întru Tatăl Meu şi voi în Mine şi Eu în voi. Cel ce are poruncile Mele şi le păzeşte, acela este care Mă iubeşte; iar cel ce Mă iubeşte pe Mine va fi iubit de Tatăl Meu şi-l voi iubi şi Eu şi Mă voi arăta lui. Ioan 14, 10-21

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu