vineri, 1 septembrie 2017

CU SUFLETUL DESCHIS LA INCEPUT DE AN LITURGIC

Sa punem inceput bun pentru un nou an liturgic care incepe azi! Doamne, ajuta-ne intareste-ne si ne vegheaza!


Nu avem nici merit, nici vina in ce priveste nasterea noastra.

Vigoarea spirituala insa este ceva ce se cultiva si pentru care se asuda! 

A fi capabil sa te desprinzi de cele care te trag in jos, sa stii sa iesi din hatisul spinilor si al matragunei... implica, intre aletele, ascultare.

Iesirea din starea de rob  nu trebuie facuta oricum ci doar in Legea Domnului caci altfel... scurta si iluzorie va fi libertatea! Starea in lumina e o rasplata a ascultarii!

Si nu e imposibil pentru nimeni sa ajunga la limanul luminii caci sufletul nostru este pregatit sa primeasca Cuvantul cel bun care sa rodeasca in noi asemenea unei seminte cazute in pamant manos!

11. Strang cuvantul Tau in inima mea, ca sa nu pacatuiesc impotriva Ta!
12. Binecuvantat sa fii Tu, Doamne! Invata-ma oranduirile Tale!
13. Cu buzele mele vestesc toate hotararile gurii Tale.
14. Cand urmez invataturile Tale, ma bucur de parc-as avea toate comorile.
Ps 119

Şi iarăşi a început Iisus să înveţe, lângă mare, şi s-a adunat la El mulţime foarte multă, încât El a intrat în corabie şi şedea pe mare, iar toată mulţimea era lângă mare, pe uscat. Şi-i învăţa multe în pilde, şi în învăţătura Sa le zicea: Ascultaţi: Iată, ieşit-a semănătorul să semene. Şi pe când semăna el, o sămânţă a căzut lângă cale şi păsările cerului au venit şi au mâncat-o. Şi alta a căzut pe loc pietros, unde nu avea pământ mult, şi îndată a răsărit, pentru că nu avea pământ mult. Şi când s-a ridicat soarele, s-a veştejit şi, neavând rădăcină, s-a uscat. Altă sămânţă a căzut în spini, a crescut, dar spinii au înăbuşit-o şi rod n-a dat. Şi altele au căzut pe pământul cel bun şi, înălţându-se şi crescând, au dat roade şi au adus: una treizeci, alta şaizeci, alta o sută. Şi zicea: Cine are urechi de auzit să audă. Marcu 4, 1-9

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu