marți, 29 august 2017

ZI DE SARBATOARE SI POSTSe spune ca numele pe care il dam copiilor sunt incarcate de conduita celui care l-a purtat intrand in istoria numelor.

In tot cazul, sa gasesti numele copilului tau nu este nici usor si nu trebuie sa fie nici o gluma. Mare parte din numele inspirate de vedete, eroi din filme sau chiar obiecte sunt date de parinti cu nivel educational socotit scazut.

Dupa ce filmul "Singur acasa" a avut succesul stiut, lumea s-a umplut de Kevini! De unde vine numele ... nu se stie si poate deaceea Kevin a adus o aura de nulitate desavarsita acestor numiti.

Intrebati despre subiect, profesori din Germania au declarat ca de indata ce gasesc un Kevin intr-o clasa, stiu ca acela este si slab la invatatura si indisciplinat.

Psihologii si cercetatorii atei au cautat tot felul de explicatii emitand chiar ideea unei posibile discriminari a priori!

Cat despre numele neobisnuite... ele pot genera deasemenea o anumita reactie celor din jur, reactie care se poate rasfrange asupra comportamentului psihologic al copilului si implicit al viitorului adult.

In concluzie ... nu ar trebui sa luam in joaca acest lucru.

 Despre Sf.Ioan si numele inspirat de el si personalitatea lui se pot scrie carti.

El impune, fiind expresia unei trairi smerite, demne de cinste!

Ioan Botezatorul a fost ultimul Mare Prooroc, Vestitor al Celui Mare si Sfant!

 Si, pentru ca vorbin de onomastica, cine ar da azi numele de Irod copilului sau?


Şi a auzit regele Irod, căci numele lui Iisus se făcuse cunoscut, şi zicea că Ioan Botezătorul s-a sculat din morţi şi de aceea se fac minuni prin el. Alţii însă ziceau că este Ilie şi alţii că este prooroc, ca unul din prooroci. Iar Irod, auzind zicea: Este Ioan căruia eu am pus să-i taie capul; el s-a sculat din morţi. Căci Irod, trimiţând, l-a prins pe Ioan şi l-a legat, în temniţă, din pricina Irodiadei, femeia lui Filip, fratele său, pe care o luase de soţie. Căci Ioan îi zicea lui Irod: Nu-ţi este îngăduit să ţii pe femeia fratelui tău. Iar Irodiada îl ura şi voia să-l omoare, dar nu putea, Căci Irod se temea de Ioan, ştiindu-l bărbat drept şi sfânt, şi-l ocrotea. Şi ascultându-l, multe făcea şi cu drag îl asculta. Şi fiind o zi cu bun prilej, când Irod, de ziua sa de naştere, a făcut ospăţ dregătorilor lui şi căpeteniilor oştirii şi fruntaşilor din Galileea, Şi fiica Irodiadei, intrând şi jucând, a plăcut lui Irod şi celor ce şedeau cu el la masă. Iar regele a zis fetei: Cere de la mine orice vei voi şi îţi voi da. Şi s-a jurat ei: Orice vei cere de la mine îţi voi da, până la jumătate din regatul meu. Şi ea, ieşind, a zis mamei sale: Ce să cer? Iar Irodiada i-a zis: Capul lui Ioan Botezătorul. Şi intrând îndată, cu grabă, la rege, i-a cerut, zicând: Vreau să-mi dai îndată, pe tipsie, capul lui Ioan Botezătorul. Şi regele s-a mâhnit adânc, dar pentru jurământ şi pentru cei ce şedeau cu el la masă, n-a voit s-o întristeze. Şi îndată trimiţând regele un paznic, a poruncit a-i aduce capul. Şi acela, mergând, i-a tăiat capul în temniţă, l-a adus pe tipsie şi l-a dat fetei, iar fata l-a dat mamei sale. Şi auzind, ucenicii lui au venit, au luat trupul lui Ioan şi l-au pus în mormânt. Marcu 6, 14-29

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu