miercuri, 12 decembrie 2018

A CREDE SAU A NU CREDE IN PROOROCIRI

Exista persoane dependente de predictii, previziuni, de proorociri, dupa cum sunt persoane absolut neincrezatoare. Firesc, am zice, caci nu putem fi toti de un fel!

In cultura ebraica exista specialisti care urmaresc cartile vechi de proorociri incercand sa le descifreze, sa afle "semnele" sfarsitului lumii!

In fine, sfarsitul cand va veni... vom vedea atunci, am putea zice... "si ce mai conteza" !

Este evident ca in noi este o oarecare neincredere, firea noastra pune mereu la indoiala proorocirea. Poate de aceea iudei i-au omorat sau i-au discreditat pe prooroci! 
Proorocirile au devinit credibila insa abia dupa ce evenimentele s-au petrecut ! 

In pasajul evanghelic de azi este asa de clar... 
Tot ce a spus Mantuitorul despre templu si despre Ierusalim s-a petrecut cu adevarat!  Si totusi de ce refuzam sa credem?

„În vremea aceea, vorbind unii cu Iisus despre templu, că este împodobit cu pietre frumoase și cu podoabe, El a zis: Vor veni zile când, din cele ce vedeți, nu va rămâne piatră peste piatră care să nu se risipească.  

Și ei L-au întrebat, zicând: 
Învățătorule, când, oare, vor fi acestea? Și care este semnul când au să fie acestea? 
Iar El a zis: Vedeți să nu fiți amăgiți, căci mulți vor veni în numele Meu, zicând: Eu sunt și vremea s-a apropiat. Nu mergeți după ei. Atunci le-a zis: 
  • Se va ridica neam peste neam și împărăție peste împărăție. Și vor fi cutremure mari și, pe alocuri, foamete și ciumă și spaime și semne mari din cer vor fi. 
  • Iar când veți vedea Ierusalimul înconjurat de oști, atunci să știți că s-a apropiat pustiirea lui. Atunci cei din Iudeea să fugă la munți și cei din mijlocul lui să iasă din el și cei de prin țarini să nu intre în el. Căci acestea sunt zilele răzbunării, ca să se împlinească toate cele scrise. Dar vai celor care vor avea în pântece și celor care vor alăpta în acele zile! 
  • Iar atunci va fi strâmtorare mare pe pământ și mânie împotriva acestui popor. 
  • Și vor cădea de ascuțișul sabiei și vor fi duși robi la toate neamurile,
  • Iar Ierusalimul va fi călcat în picioare de neamuri, până ce se vor împlini vremurile neamurilor.”
 Luca 21, 5-8; 10-11 ; 20-24

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu