joi, 4 iunie 2020

"Oricâte veți cere de la Tatăl în numele Meu, El vă va da."

Asadar Mantuitorul le spune apostolilor Sai toate cate aveau sa se intample - ca ei vor suferi toata razbunarea stapanitorilor, ca vor fi urati si ucisi pentru El, dar nu vor muri pana ce Evanghelia nu va fi fost propovaduita!

Le spune ca toata viata lumii va fi bulversata, macinata de tradari, de ura si crima, dar ei vor fi sub puterea Duhului Sfant.

Dra nici unul dintre acesti 12 alesi ai Mantuitorului nu a cazut la picioarele Sale, implorand scutirea de suferinta si de moartea violenta, de care tocmai aflasera ca vor pieri!

Cuvantul Mantuitorului le-a dat putere! Celalalt Mangaietor avea sa ii invete - nu prin cuvant ci prin impartasire!

Apostolii, cu sufletele locuite de dragoste si credinta neclintita, au primit cu bucurie vestea suferintelor in care aveau sa piara stiind ca pentru a implini misiunea pentru care Mantuitorul ii alesese, vor putea primi ajutor ! Caci orice cerere facuta in numele lui Hristos este implinita!


Noi , crestinii de azi, cerem necontenit ceva lui Dumnezeu, fara sa ne intrebam aproape deloc ce Ii oferim noi Lui! 
In principal Ii cerem sa fim protejati si scutiti  de boala, de suferinte, de necazuri - desi Scriptura ne reveleaza faptul ca orice crestere spre Dumnezeu se produce prin si cu suferinta...

Ce ar trebui atunci sa-I cerem Domnului?

  • Mai intai de toate, ar trebui sa invatam sa cerem!
  • Apoi e necesar sa ne incredem in puterea si iconomia lui Dumnezeu. Sa intelegem ca peste toate este Sfanta Voia Sa!
  • Este primordial sa stim ca legatura noastra cu Dumnezeu se face prin Domnul Iisus Hristos,
  • Pentru a le trece pe toate, dupa voia Domnului, ar trebui sa Ii cerem intarirea credintei, sporirea puterii si rabdare, acea rabdare care i-a mantuit si pe Sfintii Apostoli!
„Zis-a Domnul către ucenicii Săi: Adevărat, adevărat zic vouă: Oricâte veți cere de la Tatăl în numele Meu, El vă va da. Până acum n-ați cerut nimic în numele Meu; cereți și veți primi, ca bucuria voastră să fie deplină. Acestea vi le-am spus în pilde, dar vine ceasul când nu vă voi mai vorbi în pilde, ci pe față vă voi vesti despre Tatăl. În ziua aceea veți cere în numele Meu; și nu vă zic că voi ruga pe Tatăl pentru voi, căci Însuși Tatăl vă iubește pe voi, fiindcă voi M-ați iubit pe Mine și ați crezut că de la Dumnezeu am ieșit. Ieșit-am de la Tatăl și am venit în lume; iarăși las lumea și Mă duc la Tatăl. Au zis ucenicii Săi: Iată, acum vorbești pe față și nu spui nici o pildă. Acum știm că Tu știi toate și nu ai nevoie să Te întrebe cineva. De aceea credem că ai ieșit de la Dumnezeu. Iisus le-a răspuns: Acum credeți? Iată, vine ceasul, și a și venit, ca să vă risipiți fiecare la ale sale și pe Mine să Mă lăsați singur. Dar nu sunt singur, pentru că Tatăl este cu Mine. Acestea le-am grăit către voi, ca întru Mine pace să aveți.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu