marți, 17 ianuarie 2017

"Ceea ce a împreunat Dumnezeu, omul să nu mai despartă"...

Si totusi...

A existat dintotdeauna un decalaj intre generatii, dar ceea ce traim azi este realmente tulburator - cel putin pentru cei din generatia mea, ca sa nu mai vorbesc de cei mai varstnici decat mine si care traiesc inca parca pentru a parasi lumea nauciti complet! Este absolut ametitoare viteza cu care s-au schimbat timpurile! 
Ceea ce odata era imoral a devenit azi moral, ceea ce nu se arata, din respect si decenta, se expune azi cu nerusinare, scandalul a devenit spectacol, hotii sunt staruri, banditii pozeaza in victime, egoismul este cultivat de manipulatori ai mintilor noastre pentru a-si umple ei buzunarele... in fine, totul s-a intors cu josul in sus!

Cea mai grava pare insa sa fie schimbarea de viziune asupra familiei, aflata in cadere libera ca principiu.
Este ingrijorator pentru ca, pana la urma, familia - cu bunele si mai putin bunele acestei "institutii" - este un mic esantion
al lumii! Restransa la nivelul unirii sangvine, familia da cumva buletinul sanatatii societatii!

Caderea principiilor anunta iminenta cadere in general. 
Ce se va naste, daca se va mai naste ceva... ramane de vazut! Caci ceea ce nu este cu putinta pentru om este cu putinta la Dumnezeu!
Si totusi cum oare vom putea supravietui negand toate invataturile lui Dumnezeu? Ce se va alege de lume?
Pana cand?


Şi apropiindu-se fariseii, Îl întrebau, ispitindu-L, dacă este îngăduit unui bărbat să-şi lase femeia. Iar El, răspunzând, le-a zis: Ce v-a poruncit vouă Moise? Iar ei au zis: Moise a dat voie să-i scrie carte de despărţire şi să o lase. Şi răspunzând, Iisus le-a zis: Pentru învârtoşarea inimii voastre, v-a scris porunca aceasta; Dar de la începutul făpturii, bărbat şi femeie i-a făcut Dumnezeu. De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va lipi de femeia sa. Şi vor fi amândoi un trup; aşa că nu mai sunt doi, ci un trup. Deci ceea ce a împreunat Dumnezeu, omul să nu mai despartă. Dar în casă ucenicii L-au întrebat iarăşi despre aceasta. Şi El le-a zis: Oricine va lăsa pe femeia sa şi va lua alta, săvârşeşte adulter cu ea. Iar femeia, de-şi va lăsa bărbatul ei şi se va mărita cu altul, săvârşeşte adulter. Marcu 10, 2-12

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu