sâmbătă, 13 ianuarie 2018

STAPAN SAU STAPANIT

Sotul meu - Domnul sa-l aiba in Pacea Sa - obisnuia sa spuna ca omul la bani se cunoaste si in special la... maruntis! Niciodata nu ramanea dator cu vreun banut! 
Nu stia sa dea ciubuc decat frizerului ( considera ca dand un plic doctorului il jigneste (sic) asa ca eu ma ocupam cu aceasta "jignire"!)  dar nici nu a primit in viata lui ceva, nu a profitat de functia lui pentru a se capatui... 
In fine, a fost un om extrem de corect si principial!

Este deja cunoscut ca nu bogatia este un pacat ci schimbarea pe care ea o poate produce  in sufletele celor care o au!
Raportul omului cu bogatia este unul special si... esential. 

Se pare ca foarte putini dintre cei bogati sunt capabili sa pastreze o anume rezerva fata de averea lor, sa fie ei stapani si sa nu se lase stapaniti de ea!

Cartile Sfinte contin insa acele exceptii minunate din care invatam cum sa ne construim, inclusiv in raport cu bogatia. 
Cartea lui Iov este una dintre ele! Si, chiar daca Biblia pare unora greu de parcurs, Cartea lui Iov merita citita! Si asta independent de cata avere avem! 😑



„Zis-a Domnul: Cel ce este credincios în foarte puțin, și în mult este credincios; și cel ce este nedrept în foarte puțin, și în mult este nedrept. Deci dacă n-ați fost credincioși în bogăția nedreaptă, cine vă va încredința pe cea adevărată? Și dacă în ceea ce este străin nu ați fost credincioși, cine vă va da ceea ce este al vostru? Nici o slugă nu poate să slujească la doi stăpâni. Fiindcă sau pe unul va urî și pe celălalt îl va iubi, sau de unul se va ține și pe celălalt îl va disprețui. Nu puteți să slujiți lui Dumnezeu și lui Mamona. Toate acestea le auzeau și fariseii, care erau iubitori de argint, și-L luau în bătaie de joc. Și El le-a zis: Voi sunteți cei ce vă faceți pe voi drepți înaintea oamenilor, dar Dumnezeu cunoaște inimile voastre; căci ceea ce la oameni este înalt, urâciune este înaintea lui Dumnezeu.” LUCA 16: 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu