joi, 24 septembrie 2020

VINDECAREA RAULUI PRIN CREDINTA IN CUVANTUL DOMNULUI

 „În vremea aceea a venit Iisus în hotarele Tirului și ale Sidonului și, intrând într-o casă, voia ca nimeni să nu știe, dar n-a putut să rămână tăinuit. Căci îndată auzind despre El, o femeie, a cărei fiică avea duh necurat, a venit și a căzut la picioarele Lui. Și femeia era păgână, de neam din Fenicia Siriei. Și Îl ruga să alunge demonul din fiica ei. Dar Iisus i-a vorbit: Lasă întâi să se sature copiii; căci nu este bine să iei pâinea copiilor și s-o arunci câinilor. Ea însă a răspuns și I-a zis: Da, Doamne, dar și câinii, sub masă, mănâncă din fărâmiturile copiilor. Și Iisus i-a zis: Pentru acest cuvânt, mergi! A ieșit demonul din fiica ta. Iar ea, ducându-se acasă, a găsit pe copilă culcată în pat, iar demonul ieșise.” MARCU 7, 24-30

Pericopa de azi ne prezinta o femeie pagana care Il abordeaza pe  Iisus pentru a-I vindeca fiica, stapanita de un duh rau!  Si, Iisus,  „pentru cuvântul ei”, adica replica din care se intelege atasamentul pentru Cuvantul Lui, i-a vindecat fiica!  

Aceasta femeie este beneficiara unei minuni de la distanta, am putea spune, Cuvantul lui Hristos avand aceasta putere! 

Iata, pana azi, desi nu-L vedem, El este prezent in viata celui care  Il doreste, Il iubeste si Ii asculta Cuvantul cu credință, iar Cuvântul Lui ajunge sa lucreze in chip minunat! Primind Cuvantul Lui, raul din noi este biruit!

Femeia din aceasta pericopa este modelul de credinta a celui care nu se indoieste de nimic, are curaj sa ceara ajutorul de la Dumnezeu si de aceea il si primeste!

Replica Mantuitorului - Lasă întâi să se sature copiii; căci nu este bine să iei pâinea copiilor și s-o arunci câinilor. - lamureste faptul ca Hristos a fost trimis intai de toate spre salvarea poporului ales! Dar iudeii nu l-au acceptat decat in parte asa ca, intocmai cum câinii, sub masă, mănâncă din fărâmiturile copiilor, paganii, popoarele celelalte s-au impartasit de Cuvantul lui Dumnezeu!

Aceasta mama, straina de neamul iudeilor, ne reprezinta practic pe noi toti, cei care nu suntem dintr-o spita cu ei, si care Il urmam pe Hristos, ascultand Cuvantul Sau care indeparteaza raul din mintea si inima noastra, a celor ce credem in El!  



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu