sâmbătă, 11 februarie 2017

NU CONTEAZA CAT DAI CI CU CE SUFLET !

Cei care suntem crestini practicanti avem o responsabilitate sporita, gesturile si comportamentul nostru fiind o invitatie sau, dimpotriva, o retinere spre credinta pentru cei care se numesc crestini dar... nu au luat inca Calea Bisericii.

In evanghelia zilei de azi se vorbeste despre vaduva care da din putinul ei, un banut visteriei templului, darul celor bogati fiind cu mult mai neinsemnat decat al sau, comparativ cu valoarea reala a venitului!

Pe site-ul Patriarhiei, pr Paduraru da un citat din sf Ambrozie care zicea ca „Dispoziţia inimii dă valoarea darului. Ea singură dă preţul celor oferite”.
Adevarul este ca darul este "primit" la Dumnezeu numai daca el nu este dat spre fala sau spre mai stiu eu ce ganduri ascunse! pana la urma nu e vorba de valoare ci de sentimente! Si cei care suntem practicanti ar trebui sa stim ca  pentru orice gest vom da seama in fata lui Dumnezeu!



Păziţi-vă de cărturari, cărora le place să se plimbe în haine lungi, care iubesc plecăciunile în pieţe şi scaunele cele dintâi în sinagogi şi locurile cele dintâi la ospeţe, mâncând casele văduvelor şi de ochii lumii rugându-se îndelung; aceştia vor lua mai mare osândă. Şi privind, a văzut pe cei bogaţi, aruncând darurile lor în vistieria templului. Şi a văzut şi pe o văduvă săracă, aruncând acolo doi bani. Şi a zis: Adevărat vă spun că această văduvă săracă a aruncat mai mult decât toţi. Căci toţi aceştia din prisosul lor au aruncat la daruri, aceasta însă din sărăcia ei a aruncat tot ce avea pentru viaţă. 
Luca 20, 46-47 şi 21, 1-4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu