vineri, 24 noiembrie 2017

POLITICALLY CORRECT

Cum spuneam si cu alte ocazii, nu exista ceva omenesc care sa lipseasca din Cartea Cartilor!

Potrivit unei definitii luate de pe web, politically correct este un termen importat de peste ocean, nascut "intr-o Americă cuprinsă de o frenezie a politically correctness-ului." 
Baff
Nu-mi spune mare lucru dar are un sambure de adevar!

Potrivit acestei mode, nu spun arabului arab, ca s-ar putea simti discriminat, nu spun negrului negru, din acelas motiv... (Ba, cineva spunea ca e cazul sa schimbam titlul operetei "Voivodul tiganilor" in ... Voivodul rromilor!)

Gaselnita secolului acesta - acest Politically Correct - nu este altceva decat fatarnicie adusa la rang de lege! 
Caci jignirile nu le profereaza cei care au bunatatea inimii,  fiind capabili sa-si iubeasca aproapele sincer! 
Pentru asta nu era nevoie de o lege .."la moda"!

Schimbam politica, dam legi  dar, daca in gandul meu si in inima mea nimic nu s-a schimbat, nu este asta fatarnicie? 
Fariseismul este atat de vizibil! Ne ocupam de ceea ce aratam si nu de ceea ce este in noi si sapa in ascuns!

Acest principiul al corectitudinii politice vine sa schimbe norma de aparare a fiecarei categorii, caci abia asa dusmanul se disimuleaza iar cel presupus a fi victima a discriminarii uita sa se mai apere crezandu-se la adapost prin... lege! 

Se vor tot da legi dar inimile... cine ni le schimba?
Fatarnicia este un pacat! Barfa este un pacat - caci ea este vorba in ascuns despre cineva care nu este de fata spre a se putea apara! 

La Hristos oamenii se impart in buni si rai, fara alte derivate! Iar celor rai... li se ofera permanent sansa sa devina buni!
Legea Lui Dumnezeu asadar ramane singura de urmat!

Potrivit ei, trebuie doar sa ne  dorim sa ne imbunatatim ca oameni, sa ne pazim de pacate - intre care si de cel al fatarniciei. 
Caci indiferent ce afisam pe chip si ce declaram cu gura... Domnul ne citeste in inima!


În vremea aceea s-au apropiat de Iisus unii dintre farisei, zicându-I: Ieși și du-Te de aici, căci Irod vrea să Te ucidă. El le-a zis: Mergând spuneți vulpii acesteia: Iată, alung demoni și fac vindecări, astăzi și mâi­ne, iar a treia zi voi sfârși. Însă și astăzi și mâine și în ziua următoare merg, fiindcă nu este cu putință să piară proroc afară din Ierusalim. Ierusalime, Ierusalime, care omori pe proroci și ucizi cu pietre pe cei trimiși la tine, de câte ori am voit să adun pe fiii tăi cum adună pasărea puii săi sub aripi, dar n-ați voit. Iată, vi se lasă casa voastră pustie, cu adevărat grăiesc vouă: Nu Mă veți mai vedea până ce va veni vremea când veţi zice: „Binecuvântat este Cel ce vine întru numele Domnului!”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu