luni, 27 noiembrie 2017

RASPLATA PRIMITA IN LUMEA ACEASTA

este fara valoare pentru sufletele noastre!

De cate ori nu ne-am spus: "trebuie sa ii invitam pe X si Y caci si ei ne-au invitat pe noi !"
Eu cunosc persoane care au liste cu invitatiile si chiar cu cadourile primite, astfel incat sa nu greseasca cumva rasplatirea nici in plus nici in minus! 
Cata risipire de energie pentru ceva care n-are nici o valoare!
Acestea sunt doar aranjamente "de salon" inutile sufletului si  mantuirii! 
Noroc ca Domnul are grija sa nu o luam razna! 
El stie ! "... Dumnezeu n-a lăsat milostenia numai pe seama rațiunii, ci multe părți ale ei le-a pus sub tirania legilor naturii. Potrivit acestor legi, părinții miluiesc pe copii, copiii pe părinți. (...) Potrivit acestor legi se fac legăturile între frați, între rude, între necunoscuți, în sfârșit legăturile de la om la om. Suntem înclinați din fire spre milostenie. Aceasta ne face să ne revoltăm când oamenilor li se face nedreptate, să ni se zbată inima când vedem că cineva este ucis; și plângem când vedem pe cineva îndurerat. (...) 
Înainte de alte lucruri, omul să învețe să miluiască. Pentru că a milui înseamnă a fi om! Mare și cinstit lucru este omul milostiv (Proverbe 20, 6). 
Dacă nu ești milostiv, ai încetat de a fi om! 
Milostenia ne face înțelepți. 
Pentru ce te minunezi când spun că a milui înseamnă a fi om? Spun încă ceva mai mult: A milui înseamnă a fi Dumnezeu. Fiți milostivi, spune Hristos, ca și Tatăl vostru (Luca 9, 36).
Să învățăm dar să fim milostivi pentru toate aceste pricini, dar mai cu seamă pentru că și noi avem nevoie de multă milă. Să nu socotim că trăim atâta vreme cât nu facem milostenie. ”  Sf Ioan Gura de Aur, Omilii (extras din art de azi aparut in Ziarul Lumina)


Mantuitorul ne-a ghicit de acum 2000 de ani! Coplesitoare lipsa noastra de evolutie umana si spirituala!
 
În vremea aceea a intrat Iisus, într-o sâmbătă, în casa unuia dintre mai-marii  fariseilor, ca să mănânce pâine. 

Şi a zis celui care-L chemase:  
Când faci prânz sau cină, nu chema pe prietenii tăi, nici pe fraţii tăi, nici pe rudele tale, nici pe vecinii bogaţi, ca nu cumva să te cheme şi ei, la rândul lor, pe tine, şi să-ţi fie ca răsplată.  
Ci, când faci un ospăţ, cheamă pe săraci, pe neputincioşi, pe şchiopi, pe orbi, şi fericit vei fi, că ei nu pot să-ţi răsplătească, ci ţi se va răsplăti la învierea drepţilor. 
Şi, auzind acestea, unul dintre cei ce şedeau cu El la masă I-a zis: Fericit este cel ce va prânzi în Împărăţia lui Dumnezeu! LUCA 14:1, 12-13

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu