miercuri, 16 ianuarie 2019

DESPRE ADEVĂRUL ABSOLUT


Adevarul nu este ceea ce crede fiecare, ceea ce stie sau vrea fiecare !
Adevarul este Unul si Absolut, este punctul de reper, tinta spre care trebuie să priveasca fiinta omeneasca.

Cât timp omul se pune pe sine reper, sau pe un alt om, sau un lucru, sau o opinie omenească, si nu se raporteaza la Hristos - Om și Dumnezeu, omul se atașază de minciuna si de întuneric .

După cum observăm de veacuri, oamenii pe pamant nu se înțeleg; există păreri diferite,  credinte, culte, religii diferite. 
Diavolul și demonii lui se străduiesc ca oamenii să nu se raporteze la Adevarul-Absolut.

Poti să crezi ce vrei, să ai ce păreri vrei, sa te raportezi la ce vrei si la cine vrei, dar asta nu inseamna că, ignorând Adevarul-Absolut, vei putea avea o viață fără greșeală.
De Adevar si de Vesnicie nu poti sa scapi, nu e posibil! 

Omul este conceput a fi veșnic pentru ca Adevarul l-a făcut după Chipul Său, Vesnic, si asta nu a fost o alegere omenească, căci, spre deosebire de restul vietatilor pamantesti, Creatorul l-a facut pe om, dupa Chipul si asemănarea Sa.

Omul contemporan nu se mai raporteaza la Adevarul-Absolut-Hristos, la Adevarul-Întrupat. El a devenit prea nesimtititor, prea plin de sine, prea obraznic, mereu nemultumit, nerecunoscator, șmecher, chiar hoț, și el se impotriveste, cu ajutorul sugestiilor diavolești, Creatorului.

Hristosul Adevarat, în toată nebunia de ideologii care Îi pronuntă numele, nu poate fi decat unul, un Hristos si o Evanghelie revelata!

Cum vom putea noi sa-L recunoastem? Cum filtram lucrurile in astfel de situatii? Căci devine tot mai clar că Diavolul, ca să ne distragă de la scopul estețial - care este mântuirea -  a umplut lumea de falsi hristoși, de false ideologii si false biserici. 
Hristosul adevarat este Hristosul Apostolilor, al Sfintilor Parinți, al Sfintelor Taine , al icoanei și al Crucii. Învatatura primelor veacuri crestine, scrierile apostolilor, ale ucenicilor, a acelor preoti si monahi nebuni după Hristos, face diferența!

Omul care nu vrea să afle Adevarul Absolut se leagă de false adevăruri caci acelea il accepta fara ca el să facă vreun efort.

De ce ne lasă Dumnezeu sa devenim fiii minciunii si nu ai Adevărului?

Pentru ca Dumnezeu-Adevarul a vrut ca cunoașterea Adevărului să fie rezultatul voinței omului, a propriilor sale alegeri!  Omul este liber să aleagă ce doreste: ADEVARUL sau minciuna.”


„În vremea aceea, vorbind unii cu Iisus despre templu, că este împodobit cu pietre frumoase și cu podoabe, El a zis: Vor veni zile când, din cele ce vedeți, nu va rămâne piatră peste piatră care să nu se risipească. Și ei L-au întrebat, zicând: Învățătorule, când, oare, vor fi acestea? Și care este semnul când au să fie acestea? Iar El a zis: Vedeți să nu fiți amăgiți, căci mulți vor veni în numele Meu, zicând: Eu sunt și vremea s-a apropiat. Nu mergeți după ei. Atunci le-a zis: Se va ridica neam peste neam și împărăție peste împărăție. Și vor fi cutremure mari și, pe alocuri, foamete și ciumă și spaime și semne mari din cer vor fi. Iar când veți vedea Ierusalimul înconjurat de oști, atunci să știți că s-a apropiat pustiirea lui. Atunci cei din Iudeea să fugă la munți și cei din mijlocul lui să iasă din el și cei de prin țarini să nu intre în el. Căci acestea sunt zilele răzbunării, ca să se împlinească toate cele scrise. Dar vai celor care vor avea în pântece și celor care vor alăpta în acele zile! Iar atunci va fi strâmtorare mare pe pământ și mânie împotriva acestui popor. Și vor cădea de ascuțișul sabiei și vor fi duși robi la toate neamurile, iar Ierusalimul va fi călcat în picioare de neamuri, până ce se vor împlini vremurile neamurilor.”


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu