joi, 3 ianuarie 2019

GANDURI inaintea BOBOTEZEI

UN AN BINECUVANTAT 
TUTUROR CELOR CE POPOSESC ASTAZI AICI 
PRECUM SI CELOR CARE NU STIU DE FEL 
DE EXISTENTA ACEST BLOG!
DOMNUL SA AIBE GRIJA DE NOI 
SA NU NE RATACIM!

Iata, Anul Nou si-a pierdut deja 3 zile! 
Chronos este necrutator! Ne inghite!

Sarbatorile Craciunului se apropie de final!

Oficial, ciclul lor se incheie dupa Epifanie si slavirea Sf. Ioan Botezatorul!
Trecand in revista ceea ce am depasit deja putem spune ca... iar ne-am ghiftuit - cine a avut cu ce! - si acum iar privim cu neliniste cantarul... 
Cei flamanzi sunt indiferenti la tot ce se intampla cu lumea asta consumatoare de tot felul de nimicuri! 
Pentru ei nimic nu s-a schimbat!

Unii am fost fericiti,  mai mult sau mai putin, altii deloc! 
Unii au parasit lumea, altii s-au nascut! Unii au plans altii au ras, altii au ramas indiferenti...
Cei intelepti au folosit clipa, l-au apucat de ciuf pe Kairos, traind timpul cel bun, timpul lui Dumnezeu cel vesnic, altii au risipit-o impreuna cu alte clipe, considerand ca... s-au distrat !

Timpul masurabil, Chronos, nu a stat in loc - indiferent de trairile noastre - si omenirea si-a vazut de pacatele ei, ca de obicei!

DOMNUL SA NE AJUTE SA INTELEGEM CE TREBUIE SA FACEM, SA ALEGEM, SA VISAM!
In rest...

Sfinte Ioane, Botezatorule, roaga-Te pentru noi pacatosii sa gasim calea, sa nu ne risipim in lumea asta ci sa ne daruim Domnului cum se cuvine!

„În vremea aceea a intrat Iisus iarăși în Ierusalim. Și, pe când mergea El prin templu, au venit la El arhiereii, cărturarii și bătrânii și I-au zis: Cu ce putere faci acestea? Sau cine Ți-a dat Ție puterea aceasta, ca să le faci? 

Iar Iisus le-a zis: Vă voi întreba și Eu un cuvânt; răspundeți-Mi, și vă voi spune și Eu cu ce putere fac acestea: Botezul lui Ioan din cer a fost, sau de la oameni? Răspundeți-Mi! Și ei vorbeau între ei, zicând: De vom zice: din cer, va zice: Pentru ce, dar, n-ați crezut în el? Iar de vom zice: de la oameni - se temeau de mulțime, căci toți socoteau că Ioan era într-adevăr proroc. Și răspunzând, au zis lui Iisus: Nu știm. Și Iisus le-a zis: Nici Eu nu vă spun vouă cu ce putere fac acestea.” MARCU 11, 27-33

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu