luni, 1 iunie 2015

IUBIRE, INGADUINTA, IERTARE SI RUGA

Cate sanse dam oare noi, in viata asta, celor ce ne gresesc?
Uneori tinem o viata ranchiuna si nici nu mai vrem sa-l vedem pe cel ce ne-a suparat!
Domnul insa zice ca trebuie sa insistam pe langa aproapele care ne-a gresit: sa-i vorbim intre patru ochi, apoi cu martori, apoi cu intelepti, cu preoti si, abia dupa ce am epuizat toate caile reconcilierii, avem dreptul sa ne devina indiferent sau sa-l socotim tradator - caci de urat nu poate fi vorba!
Daca am face asa, inima noastra nu s-ar serpezi in acreala urii!

Ev. Matei 18, 10-20 
Zis-a Domnul: căutaţi ca să nu dispreţuiţi pe vreunul din aceştia mai mici, căci vă spun vouă că îngerii lor din ceruri totdeauna privesc faţa Tatălui Meu, care este în ceruri; căci Fiul Omului a venit să mântuiască pe cei pierduţi. 
Ce vi se pare? Dacă un om ar avea o sută de oi şi i se rătăceşte una din ele, au nu lasă pe cele 99 în munţi şi se duce de caută pe cea rătăcită? Şi dacă se întâmplă să o găsească, adevăr vă spun vouă că se bucură de ea mai mult, decât de cele 99, care nu s-au rătăcit. Tot aşa, nu este voia Tatălui vostru, cel din ceruri, ca să piară vreunul dintre aceştia mai mici. De-ţi va greşi ţie fratele tău, mergi şi-l mustră între tine şi el singur; dacă te va asculta, ai câştigat pe fratele tău. Iar de nu te va asculta, mai ia împreună cu tine încă unul sau doi, ca din gura a două sau trei mărturii să se sprijine orice cuvânt. Iar de nu-i va asculta pe ei, spune-l soborului Bisericii; şi de nu va asculta nici de sobor, să-ţi fie ţie ca un păgân şi vameş. 
Adevărat vă spun vouă: oricâte veţi lega pe pământ, vor fi legate şi în cer; şi oricâte veţi dezlega pe pământ, vor fi dezlegate şi în cer. Iarăşi vă spun vouă că, dacă doi dintre voi se vor uni pe pământ pentru un lucru pe care îl vor cere, se va da lor de Tatăl Meu, care este în ceruri. Că unde sunt doi sau trei adunaţi în numele Meu, acolo sunt şi Eu în mijlocul lor. Amin

Si mai zice Domnul ca rugaciunea impreuna este una pe care o aude si careia ii raspunde negresit!
Eu am practicat-o, si pot spune ca este ceva ce  merita trait! 
Anul trecut, pe vremea asta, prietena mea de peste mari si tari ma insotea, trezindu-se cu noaptea in cap - din pricina diferentei de fus orar - ca sa ne rugam impreuna pentru sanatatea mea! Si nu ne-am vazut niciodata fata catre fata!

Multumesc, draga mea Martha!
Domnul sa fie cu tine cand Il chemi!