luni, 8 iunie 2015

DESPRE STRESS

Oare o fi intamplator ca stressul a dat peste noi odata cu procesul de secularizare?
Am preluat oare grija care odinioara apartinea Domnului?
Nu stiu insa este evident ca ne lasam coplesiti de ganduri anticipand variante, construind scenarii... Mintea noastra este ocupata cu lucruri care ne obosesc si ne tin adesea departe de cele bune!
Am schimbat ierarhia in viata noastra si asta ne... stresseaza!
"Ajunge zilei răutatea ei. e scris in Evanghelia lui Matei! 
La ce bun sa punem si noi alte griji si ganduri stressante. 
In fond niciodata nu suntem cu adevarat pregatiti pentru surprizele vietii asa ca, mai bine traim acum ce avem de trait si ne vom mobiliza pentru cele ce vor veni... cand vor veni!
 

Ev. Matei 6, 31-34; 7, 9-11

Zis-a Domnul: să nu duceţi grijă, zicând: oare ce vom mânca, sau ce vom bea, sau cu ce ne vom îmbrăca? Căci toate acestea la caută păgânii; doar ştie Tatăl vostru cel ceresc că aveţi nevoie de toate acestea. Ci căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi dreptatea Lui, şi toate acestea se vor adăuga vouă. Drept aceea, nu vă îngrijiţi de ziua de mâine, căci ziua de mâine se va îngriji de sine.
Ajunge zilei răutatea ei.
Cine între voi este omul acela, de la care cerând fiul său pâine, el să-i dea piatră? Sau de-i va cere peşte, el să-i dea şarpe? Deci, dacă voi, răi fiind, ştiţi să daţi daruri bune fiilor voştri, cu cât mai mult Tatăl vostru, cel din ceruri, va da cele bune celor care cer de la Dânsul.