vineri, 3 martie 2017

A FI INTRU MANTUITORUL HRISTOS


inseamna a ne impartasi din Cuvantul, cu Trupul si Sangele Lui.


Departarea de Hristos ne duce pe carari nestiute unde primejdiile ce pot slabi sufletul nostru sunt nenumarate si atat de insinuante incat nu le observam decat prea tarziu!

Primirea Sfintei Euharisti este o traire in Hristos care isi are unicitatea ei si pentru care este necesara o anume pregatire.  Este nevoie de o adanca cercetare a constiintei noastre, de regret sincer pentru "umbrele" aduse de noi in lume si de  sincera marturisire.

Prin spovedanie punem in cuvant rostit gandul ascuns al constiintei, iar urechile noastre auzindu-l ar trebui sa ajute sufletul sa simta coplesitoarea rusine pe care o va trai in fata Judecatorului! 

Prin Hristos ni se deschide Calea spre Imparatia lui Dumnezeu, El, Dumnezeu si om deopotriva, avand misiunea aducerii noastre in locurile vesnicei fericiri.

Eu sunt viţa cea adevărată şi Tatăl Meu este lucrătorul. Orice mlădiţă care nu aduce roadă întru Mine, El o taie; şi orice mlădiţă care aduce roadă, El o curăţeşte, ca mai multă roadă să aducă. Acum voi sunteţi curaţi, pentru cuvântul pe care vi l-am spus. Rămâneţi în Mine şi Eu în voi. Precum mlădiţa nu poate să aducă roadă de la sine, dacă nu rămâne în viţă, tot aşa nici voi, dacă nu rămâneţi în Mine. Eu sunt viţa, voi sunteţi mlădiţele. Cel ce rămâne întru Mine şi Eu în el, acela aduce roadă multă, căci fără Mine nu puteţi face nimic. Dacă cineva nu rămâne în Mine se aruncă afară ca mlădiţa şi se usucă; şi le adună şi le aruncă în foc şi ard. Dacă rămâneţi întru Mine şi cuvintele Mele rămân în voi, cereţi ceea ce voiţi şi se va da vouă. Ioan 15, 1-7

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu