marți, 7 martie 2017

CONTRARIETATILE DIN SPUSELE MANTUITORULUI

necesita o judecata adanca si inteleapta care decurge din experienta purtarii crucii!

La o prima vedere, citind fragmentul de mai jos,  am putea deveni circumspecti.

Cel ce iubeşte pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine; cel ce iubeşte pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine. 

Cum vine asta ?

Mie azi imi este clar ca cei care nu au fost incercati de suferinta au dificultati in a intelege cum se poate sa pui iubirea pentru copilul tau pe locul... 2!

Si totusi, cand te gasesti mai bine vei intelege ca in probele durerii ai fost absolut singur, singur tu cu El! Nimeni nu poate intelege singuratatea ta in afara Mantuitorului! 

Dragostea pentru copii este lumeasca, sapa in carnea ta, dar atasamentul pentru Hristos trece dincolo, caci se petrece  in intimitatea cea mai adanca a sufletului crestinului!

Pentru copii suntem egoisti, partinitori, nedrepti si chiar rai cateodata! Simtim nevoia sa-i punem mai presus de altii... Pentru soti sau iubiti  simtim uneori gelozie, ranchiuna, trecand uneori rapid de la dragoste la ura. Fata de parinti suntem atasati intr-un fel egoist, deasemeni!

Cine a invatat sa-L iubeasca pe Hristos precum se cade, dragostea ce o poarta in el face sa-i creasca si iubirea fata de ceilalti, e capabil sa imparta dragoste, sa fie milostiv.

Cand intelegi acest aspect al iubirii... esti pe calea cea buna dar, daca si poti iubi asa... esti binecuvantat!

Dar secretul sta in Cruce si in felul de a o purta!


Cel ce iubeşte pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine; cel ce iubeşte pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine. Şi cel ce nu-şi ia crucea şi nu-Mi urmează Mie nu este vrednic de Mine. Cine ţine la sufletul lui îl va pierde, iar cine-şi pierde sufletul lui pentru Mine îl va găsi. Cine vă primeşte pe voi pe Mine Mă primeşte, şi cine Mă primeşte pe Mine primeşte pe Cel ce M-a trimis pe Mine. Cine primeşte prooroc în nume de prooroc plată de prooroc va lua, şi cine primeşte pe un drept în nume de drept răsplata dreptului va lua. Şi cel ce va da de băut unuia dintre aceştia mici numai un pahar cu apă rece, în nume de ucenic, adevărat grăiesc vouă: nu va pierde plata sa. Sfârşind Iisus de dat aceste învăţături celor doisprezece ucenici ai Săi, a trecut de acolo ca să înveţe şi să propovăduiască mai departe prin cetăţile lor.
Matei 10, 37-42; 11, 1

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu