marți, 10 mai 2022

Roada Duhului

este dragostea, bucuria, pacea, îndelungă-răbdarea, bunătatea, facerea de bine, credinţa, 
blândeţea, înfrânarea, curăţia; împotriva unora ca acestea nu este lege.
Iar cei ce sunt ai lui Hristos Iisus şi-au răstignit trupul împreună cu patimile şi cu poftele.
Dacă trăim în Duhul, în Duhul să şi umblăm.
Să nu fim iubitori de mărire deşartă, supărându-ne unii pe alţii şi pizmuindu-ne unii pe alţii. 
Fraţilor, chiar de va cădea un om în vreo greşeală, voi cei duhovniceşti îndreptaţi-l pe unul ca acesta cu duhul blândeţii, luând seama la tine însuţi, ca să nu cazi şi tu în ispită.
Purtaţi-vă sarcinile unii altora şi aşa veţi împlini legea lui Hristos. (
Galateni V, 22-26)

Inutil sa explici acest fragment din Galateni. 
Sf Apostol Pavel o face astfel incat oricine poate intelege. El trebuie doar citit! Pasajul acesta este efectiv o descriere a ceea ce inseamna sa-L iubesti pe Hristos! Fara aceste trairi oricine se numeste crestin este de fapt in afara Legii Lui!

„Zis-a Domnul către iudeii care crezuseră într-Însul: Eu sunt Pâinea vieții; cel ce vine la Mine nu va flămânzi și cel ce crede în Mine nu va înseta niciodată. Dar am spus vouă că M-ați și văzut și nu credeți. Tot ce-Mi dă Tatăl, va veni la Mine; și pe cel ce vine la Mine nu-l voi scoate afară; pentru că M-am coborât din cer nu ca să fac voia Mea, ci voia Celui Care M-a trimis pe Mine. Și aceasta este voia Celui Care M-a trimis, ca, din toți pe care Mi i-a dat Mie, să nu pierd pe nici unul, ci să-i înviez pe ei în ziua cea de apoi.” Ioan 6, 35 - 39

In aceasta marturisire  Mantuitorul isi prezinta misiunea.

Iisus Hristos a vorbit si a lucrat in numele, cu autoritatea si puterea lui Dumnezeu Tatal, a marturisit inaintea Apostolilor si a oamenilor misiunea Lui dumnezeiasca. 

M-am coborât din cer nu ca să fac voia Mea, ci voia Celui Care M-a trimis pe Mine
El a dat invaturi sublime in cuvinte, parabole si imagini de o simplitate, sinceritate, adincime, frumusete si intelepciune supranaturale. Invatatura Lui n-a fost depasita si nu poate fi depasita de nici una dintre religiile naturale ale lumii  sau de vreun alt sistem de gandire religios, ea fiind de origine dumnezeiasca, revelata.

Evanghelia, adica Vestea cea buna, propovaduita de Iisus Hristos este un mesaj religios si moral, nu social, nici politic sau economic. Prin invatatura Sa, Mantuitorul urmareste mantuirea omului, adica  curatirea si eliberarea lui de pacate, restaurarea firii umane, reinnoirea, sfintirea si indumnezeirea omului.
Și aceasta este voia Celui Care M-a trimis, ca, din toți pe care Mi i-a dat Mie, să nu pierd pe nici unul, ci să-i înviez pe ei în ziua cea de apoi.” 

Cine cauta altceva... este in afara adevarului hristic!

Cand ne spune  "Eu sunt Pâinea vieții; cel ce vine la Mine nu va flămânzi și cel ce crede în Mine nu va înseta niciodată", Domnul Hristos nu se referă la o simplă pâine, ci la pâinea vieţii, la foamea si la setea de a-L cunoaşte şi urma pe Mântuitorul lumii
Cuvintele Sale nu sunt simple promisiuni  si jertfa Sa ne sta marturie! Prin tot ce a spus, El nu a facut altceva decat sa ne  ofere caile si mijloacele prin care putem să dobândim veşnicia. 
Atunci când ne împărtăşim, primim Trupul şi  Sângele Sau ca hrana pentru drumul spre veşnicie. 
Prin Sfânta Împărtăşanie  intra in trupul nostru o faramitura de har şi o strop din dragostea divină!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu