miercuri, 20 noiembrie 2019

RASPUNSUL MIRACULOS AL UNEI CERERI BINE FACUTE

Pentru a dobandi ceea ce Ii ceri lui Dumnezeu trebuie sa crezi, sa ierti si sa iubesti!

Evanghelia de astazi imi aminteste de o intamplare din viata mea, una din acelea care mi-au aratat puterea incredibila a credintei si a rugaciunii.

Acum vreo 20 de ani - Doamne, cum mai trece timpul! - intr-o zi de iarna cu lapovita ce se asternea peste zapada cazuta din plin in acel an, baiatului meu i-a fost sparta masina si din ea i-a fost furata o servieta cu absolut toate actele lui profesionale si personale - inclusiv diploma de absolvire a facultatii - si chiar dosare cu cate ceva din viata altora!

Imediat m-a sunat, disperat, nestiind ce sa faca.
 

Bunica zicea ca, daca suntem atenti, Dumnezeu ne da raspuns la toate intrebarile si nedumeririle noastre si acesta se gaseste ascuns in primul gand ivit in minte!
Si primul meu gand a fost sa merg la biserica si sa ma consult cu duhovnicul meu. Ce poti face altceva intr-o astfel de situatie?

M-am invoit de la serviciu si m-am dus.
Era un pic trecut de ora 12.
Si, ca la doctor, parintele mi-a dat reteta: sa citesc de 40 de ori Acatistul Sf. Mina!

Atat de convinsa am fost ca "medicamentul" acela avea sa imi fie de folos, incat aproape ca am zburat spre casa sa ma apuc de rugaciune!

Mi-am luat 40 de bete de chibrit, am intrat in camera unde ma rugam si ... am inceput sa citesc.

Facusem o socoteala a timpului necesar citirii de 40 de ori, asa ca eram pregatita sa ma apuce zorii. Dupa fiecare citire, puneam deoparte un bat de chibrit.

Ma rugam si cu ochii mintii vedeam servieta purtata de cineva...

Imi amintesc si astazi cat eram de sigura ca ea se indrepta spre fiul meu, caci ma simteam conectata cu Sf Mina care parca imi vorbea! Niciodata nu am fost mai sigura de rezultatul unei actiuni ale mele ca atunci.

Textul devenindu-mi cunoscut viteza de citire crestea - aproape invatasem pe de rost anumite pasaje - am reusit sa devansez orarul programat initial!

La un moment dat am auzit, ca prin vis, ca a sunat telefonul si atunci am stiut: desigur servieta ajunsese deja la fiul meu!

Am iesit din camera zburand.

- Auzi, zice ca cineva i-a adus servieta! imi spuse sotul meu, cu un chip tranfigurat.

- Este intacta, nu-i asa? am intrebat eu, aproape in extaz.

El, privindu-ma printre lacrimi, in loc de raspuns, amutit de emotie, imi intinse telefonul.


Da! Servieta era intacta, actele erau acolo, fara sa fie nici ude nici deteriorate! Hotul, negasind bani, o aruncase intr-un boschet.

O doamna, plimbandu-si cainele, intrigata ca animalul gasise ceva de mirosit si nu mai iesea dintre crengule inghetate si ude, s-a dus dupa el si a gasit-o. Cum in servieta erau si cartile de vizita ale fiului meu, l-a sunat.

S-au intalnit, doamna i-a dat servieta refuzand categoric invitatia la o cafea sau o prajitura la cofetaria de peste drum!


Atunci am inteles vorba care spune ca rugaciunea de cerere facuta cu credinta netarmurita poate muta muntii din loc!
Cred ca Dumnezeu, in astfel de situatii, ne implineste chiar si cererile care nu ne sunt de folos, lasandu-ne sa ne luam soarta in maini si sa ne asumam dorintele noastre si consecintele lor, sa ne schimbam drumul.

Ar trebui sa mai spun ca acesta intamplare l-a miscat pe sotul meu atat de mult incat, din acea zi, m-a urmat, convins, in demersul meu pentru mantuire.

NB: Sfantul Mina... este protectorul si aducatorul in perfecta stare a lucrurilor pierdute... !


Zis-a Domnul către ucenicii Săi: Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide. Că oricine cere ia; și cel care caută găsește; și celui care bate i se va deschide. Și care tată dintre voi, dacă îi va cere fiul pâine, oare îi va da piatră? Sau dacă îi va cere pește, oare îi va da, în loc de pește, șarpe? Sau dacă-i va cere un ou, îi va da scorpie? Deci dacă voi, răi fiind, știți să dați fiilor voștri daruri bune, cu cât mai mult Tatăl vostru Cel din ceruri va da Duh Sfânt celor care Îl cer de la El!”  
Luca 11, 9-13





3 comentarii:

  1. Mereu ma uimesc aceste postari ale tale. Uneori parca sunt ca o apa limpede si aparent calma. Primul gand si eu il consider cel bun. Pur si simplu am observat asta si e tare bine cand stiu asa ceva!
    Multumesc draga Cita pentru tot ceea ce scrii aici.
    Iti trimit ganduri bune si luminoase! Un final de an linistit! Imbratisari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Suzana, multumesc! Din suflet!
      Ma bucura mesajul tau.
      Chiar daca totul este virtual, eu, mai de moda veche, ma gandesc cand scriu la persoane reale, persoane despre care stiuc ate ceva, fie si vag, dar care exista. Esti si tu in randul celor carora imi place sa cred ca pot sa le impartasesc gandurile, experientele, descoperirile mele...

      Si eu iti doresc, cu tot dragul, sa ai sfarsitul de an pe care ti-l doresti!

      Ștergere
    2. Iar eu simt acum ca le pot primi si intelege altfel.
      Multumesc, draga Cita! Numai bine!

      Ștergere