duminică, 20 februarie 2022

OMUL LUI DUMNEZEU


... este titlul unui film ortodox despre
 încercările și necazurile Sfântului Nectarie din Eghina, om al lui Dumnezeu, care a îndurat până la sfarsitul vietii ura nedreaptă a dușmanilor săi, fidel Cuvântului lui Dumnezeu.

Filmul acesta are, cred, calitatea de a impresiona nu numai pe ortodocsi ci si pe crestinii de alte confesiuni, ca si pe cei care s-au departat de credinta, pentru ca este povestea luptei unui om cu ceea ce are natura umana mai distrugator: dorinta de stapanire!
Toate relele ni se trag de aici, caci, de la caderea in pacat a lui Adam... despre asta e vorba!

Dincolo de ura si malversatiile dușmanilor săi, nascute din dorinta de a avea putere, cu orice pret - lucru intalnit la toate nivelele sociale, inclusiv in biserica - filmul ne vorbeste despre credinta cea adevarata, cea care poate modela sfinti! 

Iubirea pentru Dumnezeu a Sfantului Eghinei, convingerea sa ca in toate e Sfanta Voia Sa, il face sa poata privi dincolo de neplaceri, fara a se plange ci multumind, fara revolta ci rabdand! 
Sfantul Nectarie, L-a iubit pe Dumnezeu cu toata fiinta sa si de aceea le-a îndurat pe toate, până la capăt, predicand neobosit Cuvântul 
Lui! 
Sfintenia nu se castiga in huzur! Frumusetea divina are alte trasaturi decat cea umana. Sa o poti contempla este un privilegiu!

"Este ceva salutar în filmul Yelenei Popovic: OMUL LUI DUMNEZEU ne poartă pe cărări care ne conduc înapoi la calea pierdută, un drum în care căderile și rătăcirile nu sunt o chestiune de stil, ci confirmarea că viața este împletită cu contradicții a căror povară nu o putem suporta decât prin căutarea lui Dumnezeu. Occidentul post-creștin L-a trădat pe Dumnezeu, s-a îndepărtat de sens și de ordine superioară, înfundat în mizerie spirituală. Filmul Yelenei ne ajută să ne cufundăm în profunzimea ființei și n si e Martie sugerează că nu avem altă ieșire decât să ne căutăm echilibrul sub cerul credinței. » Emir Kusturica 

Filmul este distribuit pe ecranele franceze tip de trei zile: 10, 13, 14 Martie. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu