marți, 5 august 2014

Z 180

GREU SA TE OCUPI DOAR DE TINE!

 
Ieri am reusit sa fac un randonee  de doar 3km!
Am facut ceva cumparaturi si radioterapia. Apoi am fost la biserica unde, pana la 15 august, se face in fiecare seara Paraclisul Maicii Domnului!
M-am intors cu sufletul usor, am mancat o salata, si... intr-un tarziu am adormit.
 
Practic programul meu a inceput astazi!
 
7.30.M-am trezit.
M-am facut rugaciunea (rugaciunile incepatoare, psalmul 50, rugaciunea Maicii Domnului si... rugaciunea de dimineata- scrisa de parintele Arsenie)
Apoi mi-am pregatit "elixirul" meu de dimineata: un mar, un morcov si o mica sfecla rosie, toate date prin blender cu un pahar de apa; eu am mai pus si un pumn de fructe rosii.
 
7.45  M-am spalat pe dinti si... am plecat la randonee; am facut 5km, dintre care 3 cu sufletul la gura, adica mai cu forta!
Am mai imbratisat un copac, am mai intrat prin padure, sa simt in nari mireasma dulce- amara de pamant umed de roua amestecat cu frunze moarte... Minunat!

 
Am repirat cu lacomie aerul curat emanat de vegetatia intinsa pe cele 460 de hectare cat are Domeniul.
Mi-am mai zis cate un Doamne, miliueste! multumind Domnului pentru darurile primite si... am luat-o inapoi spre casa.
 
Dupa ce am coborat un deal si am urcat o vale, ca asa este relieful in zona unde locuiesc, am mai cumparat cate ceva, ca deh, om sunt!
Un dus, un pic de cremuiala si... uite ca este déjà 10.30!
 
Acum trebuie sa-mi pregatesc dejunul. Am prevazut:
- o supa crema de legume
- conopida la vapori cu sos de soia si curry
- pepene galben

Casa e rascolita asa ca, fac o pauza la programul dedicat mie si ma mai ocup si de treburi serioase!
 
Ma voi odihni totusi, caci trupul meu o cere. Dupa-amiaza merg la clinica sa fac razele si de acolo  la biserica, unde este privigherea din ajunul sarbatorii de miercuri!

Pentru cina imi voi pregati  un coulis de tomate cu avocado si creveti( caci astia sunt de post, fiind animalute marine fara sange!).
Cam asta pentru ziua de azi.
 
Este foarte greu asadar sa te ocupi de tine!
 
Da-ne Doamne putere si ajuta-ne sa le facem toate dupa voia Ta!
 
 

EVANGHELIA ZILEI
Matei 18, 18-22; 19, 1-2; 19, 13-15

Zis-a Domnul ucenicilor Săi: adevăr vă grăiesc: Oricâte veţi lega pe pământ vor fi legate şi în cer, şi oricâte veţi dezlega pe pământ vor fi dezlegate şi în cer. Vă mai spun că dacă doi dintre voi se vor învoi pe pământ asupra unui lucru pe care-l vor cere, li se va da lor de către Tatăl Meu Cel ce este în ceruri. Că unde sunt doi sau trei adunaţi întru numele Meu, acolo sunt şi Eu în mijlocul lor“. Atunci Petru, apropiindu-se de El, I-a zis: „Doamne, de câte ori va greşi fratele meu faţă de mine şi eu îi voi ierta? oare până de şapte ori?“ Iisus i-a zis: „Nu-ţi spun că până de şapte ori, ci până de şaptezeci de ori câte şapte. Şi a fost că după ce Iisus a sfârşit cuvintele acestea, a plecat din Galileea şi a venit în hotarele Iudeii, peste Iordan. Şi au mers după El mulţimi numeroase şi i-a vindecat pe ei acolo. Atunci I-au adus copii, ca să-Şi pună mâinile pe ei şi să Se roage; dar ucenicii îi certau. Iar Iisus a zis: „Lăsaţi copiii şi nu-i opriţi să vină la Mine, că a unora ca aceştia este împărăţia cerurilor“. Şi, punându-Şi mâinile pe ei, a plecat de acolo.
Amin