sâmbătă, 9 august 2014

Z 184

VACANTAPentru ca toata lumea este, cel putin cu gandul, la relaxare, m-am gandit sa pun si eu aici o paranteza! Voi lua deci o pauza.
Nu voi renunta insa sa postez Evanghelia zilei.
Mi se pare un minim de facut in programul zilei unui crestin: sa citeasca cateva randuri din Cartea Sfanta!
Daca apare ceva important ... nu voi ezita sa ma destainui!

Vacanta placuta tuturor!
Dumnezeu sa ne apere de rele intamplari si sa ne ajute sa trecem cu folos timpul!

CUVINTE DE FOLOS

"Iubirea ți-l arată pe aproapele ca pe un alt sine al tău, te învață să te bucuri pentru fericirea lui, ca și cum ar fi fericirea ta, și să te întristezi la necazurile lui, ca și cum ar fi necazurile tale. Iubirea face din mulți un trup și din sufletele lor vase ale Sfântului Duh. Căci Duhul păcii nu odihnește acolo unde împărătește dezbinarea, ci acolo unde stăpânește unirea sufletelor. Iubirea, de asemenea, face ca toți să se folosească de bunurile fiecăruia, după cum vedem în Faptele Apostolilor: „Iar inima și sufletul mulțimii celor care au crezut erau una; și niciunul nu zicea că este al său ceva din averea sa, ci toate le erau de obște” (Fapte 4, 32).
(Sfântul Ioan Gură de Aur, Problemele vieții)
SURSA: doxologia.ro

EVANGHELIA ZILEI
Matei 15, 32-39


In vremea aceea, Iisus chemându-i la Sine pe ucenicii Săi, le-a zis: „Milă Îmi este de mulţime, că iată sunt trei zile de când aşteaptă lângă Mine şi n'au ce să mănânce; şi nu vreau să le dau drumul flămânzi, ca să nu se istovească pe cale“. Şi ucenicii I-au zis: „De unde să avem noi aici, în pustiu, atâtea pâini încât să săturăm atâta mulţime?“ Şi Iisus i-a întrebat: „Câte pâini aveţi?“ Ei au răspuns: „Şapte şi câţiva peştişori“. Şi poruncind mulţimii să şadă pe pământ, a luat cele şapte pâini şi peştii şi, mulţumind, a frânt şi le-a dat ucenicilor; iar ucenicii, mulţimilor. Şi au mâncat toţi şi s'au săturat; şi au strâns şapte coşuri pline cu rămăşiţe de fărâmituri. Iar cei ce au mâncat erau ca la patru mii de bărbaţi, afară de femei şi de copii. Şi după ce a dat drumul mulţimilor, S'a suit în corabie şi S'a dus în ţinutul Magdala.