duminică, 18 octombrie 2015

DUMINICA, IN LOC SA MERGEM LA BISERICA...

ALERGAM PRIN PARIS

Saptamana trecuta, postul tv Fr 2 si-a concediat un angajat care asigura prognoza meteo. Asta pentru ca a scris o carte in care "relativiza" panica care ne este inoculata cu privire la schimbarile climatice!
Mie mi s-a parut exagetata si ideea tanarului jurnalist de a denunta un asa-numit complot mondial impotriva omenirii proaste, neajunse in sfere de putere, dar si reactia postului de televiziune in fata unui derapaj infantil. Intamplarea ma face sa cred ca, daca nu se dovedeste ca jurnalistul este atins de nebunie, cele scrise de el nu pot fi decat adevarate!
Astazi nu am ajuns la biserica! M-am invartit in cerc fara nici o sansa sa strapung barierele ce blocau accesul in centrul Parisului!
Iarasi alergau niste nebuni care spera sa traiasca o mie de ani!
Si am inceput sa-i dau dreptate jurnalistului care sugera interesele obscure ale politicienilor.
Parisul e pe cale sa devina un oras pietonal, ceea ce pe mine, care am de parcurs 15 km, cu un sac cu prescuri in mana... nu ma aranjaza de loc! De ajuns as ajunge, ce-i drept, mai repede cu trenul sau metroul insa garile nu au scari rulante si, in consecinta, mie imi este  inaccesibil.(mainile mele umflate nu pot cara pe scari nici macar 2 kg!).
Dar... va trebui sa gasesc o solutie caci, vorba aceea: ce nu face omul ca sa protejeze planeta!

În vremea aceea s-a dus Iisus într-un oraş numit Nain, şi împreună cu Dânsul mergeau mulţi ucenici ai Lui şi popor mult. Iar când s-au apropiat de poarta oraşului, iată scoteau un mort, singurul fecior al maicii sale, şi era ea văduvă; iar din oraş popor mult era cu dânsa. Şi, văzând-o Domnul, I s-a făcut milă de ea şi i-a zis: nu mai plânge. Atunci, apropiindu-se, s-a atins de cosciug, iar cei care-l duceau au stat şi El a zis: tânărule, ţie îţi zic, scoală-te!Iar cel ce fusse mort s-a sculat în sus şi a început să vorbească. Iar Iisus l-a dat maicii sale. Şi frică i-a cuprins pe toţi şi slăveau pe Dumnezeu, zicând: un prooroc mare s-a ridicat între noi, şi: Dumnezeu a cercetat pe poporul Său. Luca 7: 11-16

"Cel adormit era dus la înmormântare și alai mare îl conducea la mormânt. Hristos, Viața și Învierea, îl întâlnește acolo. Hristos este biruitorul morții și al stricăciunii căci în El trăim şi ne mişcăm şi suntem (Fapte 17, 28). El l-a adus pe om la starea inițială și a eliberat trupul de limitele morții. S-a milostivit de văduvă și, pentru a-i opri lacrimile, i-a poruncit: "Nu plânge!" Și îndată cauza lacrimilor sale a fost alungată." (Sfântul Chiril al Alexandriei, Comentariu la Luca, Omilia 36)