marți, 13 octombrie 2015

O ZI DE... 13

Sunt sigura ca multi au simtit un usor disconfort azi, la vederea zilei din calendar! 13.
Si tot asa de sigura sunt ca putini - dintre cei care s-au fortat sa-si alunge din gand ideea ca 13 este numar cu ghinion - stiu ca superstitia dateaza din vremuri apostolice, chiar  de la ... Iisus.
Mai corect, de la Iuda care a fost a 13.a persoana la Cina cea de taina!

Nu stiu daca de la 13 mi se trage, dar cred ca am racit. Noroc ca azi a fost soare, chiar daca cu dinti, si asta m-a ajutat  sa nu imi pierd complet cheful!

Evanghelia de astazi este continuarea Cuvantarii de pe Munte, in varianta Ap Luca:

Nu judecaţi şi nu veţi fi judecaţi; nu osândiţi şi nu veţi fi osândiţi; iertaţi şi veţi fi iertaţi. Daţi şi se va da. Turna-vor în sânul vostru o măsură bună, îndesată, clătinată şi cu vârf, căci cu ce măsură veţi măsura, cu aceeaşi vi se va măsura.
Şi le-a spus şi pildă: Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său. De ce vezi paiul din ochiul fratelui tău, iar bârna din ochiul tău nu o iei în seamă? Sau cum poţi să zici fratelui tău: "Frate, lasă să scot paiul din ochiul tău", nevăzând bârna care este în ochiul tău? Făţarnice, scoate mai întâi bârna din ochiul tău şi atunci vei vedea să scoţi paiul din ochiul fratelui tău. Căci nu este pom bun care să facă roade rele şi, iarăşi, nici pom rău care să facă roade bune. Căci fiecare pom se cunoaşte după roadele lui. Că nu se adună smochine din mărăcini şi nici nu se culeg struguri din spini. Omul bun, din vistieria cea bună a inimii sale, scoate cele bune, pe când omul rău, din vistieria cea rea a inimii lui, scoate cele rele. Căci din prisosul inimii grăieşte gura lui.
Luca 6, 37-45

Iisus rosteste parca un cod de legi!
Daca pentru o clipa ne-am imagina ca ar fi cu putinta sa tinem cont de ele si sa le respectam...