luni, 27 mai 2019

Evanghelia de astazi

... vine sa continue dialogul Mantuitorului cu iudeii care "venisera la Dansul".
Sa ne reamintim ultimele fraze:

Ei au răspuns şi I-au zis: Tatăl nostru este Avraam
Iisus le-a zis: Dacă aţi fi fiii lui Avraam, aţi face faptele lui Avraam. Dar voi acum căutaţi să Mă ucideţi pe Mine, Omul care v-am spus adevărul pe care l-am auzit de la Dumnezeu. Avraam n-a făcut aceasta. Voi faceţi faptele tatălui vostru. 
Zis-au Lui: Noi nu ne-am născut din desfrânare. Un tată avem: pe Dumnezeu.

Asadar...

Zis-a Domnul către iudeii care veniseră la Dânsul: 
Dacă Dumnezeu ar fi Tatăl vostru, M-ați iubi pe Mine, căci de la Dumnezeu am ieșit și am venit. Pentru că n-am venit de la Mine însumi, ci El M-a trimis. De ce nu înțelegeți vorbirea Mea? Fiindcă nu puteți să dați ascultare cuvântului Meu. 
Voi sunteți din tatăl vostru diavolul și vreți să faceți poftele tatălui vostru. El de la început a fost ucigaș de oameni și nu a stat întru adevăr, pentru că nu este adevăr întru el. Când grăiește minciuna, grăiește dintru ale sale, căci este mincinos și tatăl minciunii. Dar pe Mine, fiindcă spun adevărul, nu Mă credeți. Cine dintre voi Mă vădește de păcat? Dacă spun adevărul, de ce voi nu Mă credeți? Cel care este de la Dumnezeu ascultă cuvintele lui Dumnezeu; de aceea voi nu ascultați, pentru că nu sunteți de la Dumnezeu. 
Au răspuns iudeii și I-au zis: Oare nu zicem noi bine că Tu ești samarinean și ai demon? 
A răspuns Iisus: Eu nu am demon, ci cinstesc pe Tatăl Meu și voi nu Mă cinstiți pe Mine. Dar Eu nu caut slava Mea. Este cine să o caute și să judece. Adevărat, adevărat zic vouă: Dacă va păzi cineva cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac.Ioan 8, 42 - 51

Iisus, cel fara de pacat, le reaminteste iudeilor ca Dumnezeu  ii vrea pe fideli respectuosi fata de legile Lui,  ca legile nu sunt date pentru supra-oameni ci pentru oameni obisnuiti, ceea ce inseamna ca nu sunt imposibil de urmat!
Dar, cum Diavolul vine sa incante cu lucruri ce tin de placerile caderii omenesti, legile lui Dumnezeu nu sunt respectate!

Cum se vede, nimic nu s-a schimbat! 
Diavolul continua sa ne incante si pe noi,  azi, iar noi continuam, ca si atunci, sa ocolim legile lui Dumnezeu!

Ma intreb de unde vine atunci judecata pe care unii ultra-ortodocsi o fac evreilor pana azi? Cu ce se deosebeste un ortodox care face cruci dar si pacate, de fariseii vremilor lui Iisus?

Iarta-ne, Doamne, ca nu putem invata din Cuvantul Tau si ajuta-ne sa ni se destupe mintea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu