duminică, 5 decembrie 2021

FEMEIA GARBOVA - SIMBOL AL RESTAURARII OMULUI






În vremea aceea Iisus învăța într-una din sinagogi sâmbăta. Și, iată, era acolo o femeie care avea de optsprezece ani un duh de neputință și care era gârbovă, încât nu putea să se ridice nicidecum. Iar Iisus, văzând-o, a chemat-o și i-a zis: Femeie, ești dezlegată de neputința ta! Și Și-a pus mâinile asupra ei, iar ea îndată s-a îndreptat și slăvea pe Dumnezeu
Atunci, mai-marele sinagogii, mâniindu-se că Iisus a vindecat-o sâmbăta, răspunzând, zicea mulțimii: Șase zile sunt în care trebuie să se lucreze; deci veniți în aceste zile și vă vindecați, iar nu în ziua sâmbetei! 
Domnul însă i-a răspuns și a zis: Fățar­nicilor! Fiecare dintre voi nu dezleagă, oare, sâmbăta boul sau asinul său de la iesle și nu îl duce să-l adape? Dar aceasta, fiică a lui Avraam fiind, pe care a legat-o Satana, iată, de optsprezece ani, nu se cuvenea, oare, să fie dezlegată de legătura aceasta în ziua ­sâmbetei? 
Și, zicând El acestea, s-au rușinat toți cei ce erau împotriva Lui, iar poporul întreg se bucura de toate faptele cele ­slăvite, săvârșite de Dânsul.


Luca 13, 10-17


2 comentarii:

  1. Draga Cita!
    Am trecut sa iti spun La Multi Ani de Sfantul Nicolae!
    Sanatate si numai bucurii tie si celor dragi!

    Imi doresc nespus ca oamenii sa creada cu adevarat in minunile Lui, pentru ca este o perioada cand este mai important ca oricand. Si mai ales sa-si descopere samanta divina din sufletul propriu ceea ce le-ar putea lumina mintile si calea.
    Oare cat de greu poate fi?

    Te imbratisez cu drag!❤️ 😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Suzana! Ma impresionezi, ca intotdeauna!
      Sarbatoarea Sf Nicolae are, pentru mine, o tainica insemnatate: ea ma readuce mereu in copilarie , acolo unde mama ramane o lumina!

      Nu stiu in ce masura ne mai putem lumina! Personal, simt tot mai pregnant
      o stare generala de tip "Babel" - vorbim, auzim dar fiecare intelege fie complet altceva , fie ce vrea!
      Mie, in aceasta admosfera de alienare generala, imi pare ca singura solutie ramane rugaciunea!

      Iti doresc un sfarsit frumos de an , cununa a timpului scurs pana acum, cu proiecte indraznete pentru anul viitor!
      Te imbratisez si eu cu mare drag! ❤️ 😘

      Ștergere