marți, 24 noiembrie 2015

CERÂND VOM CĂPĂTA însă...

Cate nu ne dorim si cate socoteli nu ne facem?! Multe.
Din ele unele ies  bine, altele mai putin bine sau deloc.
Cand ceva nu se implineste dupa dorinta noastra, nu trebuie sa fie cu suparare caci, vorba aceea: nu stii de ce te-a ferit Dumnezeu!

Cunosc pe cineva care in toate momentele marcante ale vietii lui l-a "incercat" pe Domnul!
Osciland in credinta lui, de cate ori a avut ocazia sa faca pasi mari, ori de rascruce, in viata, a spus:
- "Doamne, daca existi cu adevarat, fa sa mi se implineasca aceasta dorinta!"
Si Domnul i-a implinit toate cererile dupa cum a dorit!
Din nefericire insa, nimic din ce I-a cerut lui Dumnezeu in acest fel nu i-a fost spre binele lui! 
Domnul, dupa ce l-a lasat sa vada ca voia lui era gresita, milostiv, i-a aratat si care era varianta corecta!
Si i-a dat zile multe si mintea i-a ramas intreaga spre a-si da seama de erorile sale si de bunatatea lui Dumnezeu.

Cred ca priordial in relatia noastra cu Dumnezeu este sa stim ce se cade si cum sa-I cerem ceva caci nu toate cate ni le dorim ne sunt si de folos!

EVANGHELIA ZILEI

Şi mergeau cu El mulţimi multe; şi întorcându-Se, a zis către ele: Dacă vine cineva la Mine şi nu urăşte pe tatăl său şi pe mamă şi pe femeie şi pe copii şi pe fraţi şi pe surori, chiar şi sufletul său însuşi, nu poate să fie ucenicul Meu. Şi cel ce nu-şi poartă crucea sa şi nu vine după Mine nu poate să fie ucenicul Meu. Că cine dintre voi vrând să zidească un turn nu stă mai întâi şi-şi face socoteala cheltuielii, dacă are cu ce să-l isprăvească? Ca nu cumva, punându-i temelia şi neputând să-l termine, toţi cei care vor vedea să înceapă a-l lua în râs, zicând: Acest om a început să zidească, dar n-a putut isprăvi. Sau care rege, plecând să se bată în război cu alt rege, nu va sta întâi să se sfătuiască, dacă va putea să întâmpine cu zece mii pe cel care vine împotriva lui cu douăzeci de mii? Iar de nu, încă fiind el departe, îi trimite solie şi se roagă de pace. Aşadar oricine dintre voi care nu se leapădă de tot ce are nu poate să fie ucenicul Meu. Bună este sarea, dar dacă şi sarea se va strica, cu ce va fi dreasă? Nici în pământ, nici în gunoi, nu este de folos, ci o aruncă afară. Cine are urechi de auzit să audă.
Luca 14, 25-35

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu