duminică, 8 noiembrie 2015

DESPRE ATINGERI

Atingerile s-au pervertit! Le-am redus la vulgar!
Fara imbratisarea mamei, un nou nascut este impiedicat sa-si dezvolte sentimentele. O mana pe umar la vreme de cumpana ori o imbratisare iti da putere, te linisteste ori iti da curaj!
Prin atingere are loc un transfer de energie, energie nevazuta dar existenta!

Taina transformarii painii si vinului, din Sfantul Potir, in Corpul si Sangele Mantuitorului, implica ceva mult mai important decat cuvintele rostite de preot, ori gesturile sale!
Parintele Staniloaie spunea ca Taina aceasta are in ea, in ambianta plina de Duhul Sfant din biserica, atingerea dintre persoana care savarseste taina si cea care o primeste!
Prin atingeri se mijloceste lucrarea nevazuta a harului!
Asta i s-a intamplat femeii din Evanghelia de astazi care, suferind de o pierdere de sange de 10 ani, s-a vindecat atingandu-se de Mantuitorul Hristos!
Puterea harului Sau si credinta ei au vindecat-o!  

Luca 8, 41-56
În vremea aceea a venit la Iisus un om al cărui nume era Iair și care era mai-marele sinagogii. Și, căzând la picioarele lui Iisus, Îl ruga să intre în casa lui, că numai o fiică avea, ca de doisprezece ani, şi ea era pe moarte. Iar pe când se ducea Iisus şi mulţimile Îl împresurau, o femeie, care de doisprezece ani avea curgere de sânge şi cheltuise cu doctorii toată averea ei şi de nici unul n-a putut să fie vindecată, apropiindu-se pe la spate, s-a atins de poala hainei Lui şi îndată s-a oprit curgerea sângelui ei. Și a zis Iisus: Cine s-a atins de Mine? Dar toţi tăgăduind, Petru şi ceilalţi care erau cu El au zis: Învăţătorule, mulţimile Te îmbulzesc şi Te strâmtorează, şi Tu întrebi: Cine s-a atins de Mine? Iar Iisus a zis: S-a atins de Mine cineva, căci am simţit o putere care a ieşit din Mine. Atunci femeia, văzându-se vădită, a venit tremurând şi, căzând înaintea Lui, a spus de faţă cu tot poporul din ce pricină s-a atins de El şi cum s-a tămăduit îndată. Iar El i-a zis: Îndrăzneşte, fiică, credinţa ta te-a mântuit. Mergi în pace! Pe când încă vorbea El, a venit cineva de la mai-marele sinagogii, zicând: A murit fiica ta. Nu mai supăra pe Învăţătorul. Dar Iisus, auzind, i-a răspuns: Nu te teme; crede numai şi se va izbăvi. Şi, venind în casă, n-a lăsat pe nimeni să intre cu El decât numai pe Petru, pe Ioan şi pe Iacob, pe tatăl copilei şi pe mamă. Și toți plângeau şi se tânguiau pentru ea. Iar El a zis: Nu plângeţi; n-a murit, ci doarme. Și râdeau de El, ştiind că a murit. Iar El, scoţând pe toţi afară şi apucând-o de mână, a strigat, zicând: Copilă, scoală-te! Şi duhul ei s-a întors şi a înviat îndată; şi a poruncit El să i se dea copilei să mănânce. Şi au rămas uimiţi părinţii ei. Iar El le-a poruncit să nu spună nimănui ce s-a întâmplat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu