duminică, 22 noiembrie 2015

DUMINICA BOGATULUI

De multi ani pilda bogatului caruia i-a rodit tarina este inca un prilej pentru mine sa-mi amintesc de regretata mea prietena, plecata la Domnul la numai 50 de ani, invinsa de un cancer fulgerator!
Veronica nu avusese o viata usoara si asta pentru ca a tras cu dintii ca sa scape de saracia in care se nascuse. 
Cand vremurile s-au schimbat i s-a schimbat si ei soarta.
A castigat nesperat de mult, atat de mult incat nu o data mi-a spus ca nu ar mai avea nevoie sa munceasca nici o zi, avand asigurate batranetile! 
Numai ca... boala i-a curmat planurile si milioanele din conturi nu au putut-o scapa de moarte ci doar de ... batraneti! Iar viata, pe care, la 50 de ani, o credea inca lunga, i s-a curmat surprinzator de repede!
In zbuciumul ei de sfarsit a trait brutal revelatia inutilitatii bogatiei in iconomia lui Dumnezeu!
 
Am cautat asta-primavara bilete pentru concertul de Anul Nou de la Viena, un cadou pentru copiii mei, si, desi nu prea aveam mari sperante sa gasesc, nu mica mi-a fost mirarea cand am constatat ca biletele erau vandute pana in anul 2020!
Planurile pe termen lung sunt totusi doar... hazard!
Cine poate sti ce va face in 2020?

Lumea asta nu ne este decat un pasaj, o trecere fulgeratoare!
Nu este locul de care sa ne legam sufletul, atata vreme cat nu-l putem salva cu cele lumesti si nici o bogatie nu ne poate da zile... 
Bogatiile lumii... sunt doar himere...
Adevarata imbogatire este in Dumnezeu!
Cand intelegi insa asta ... uneori poate fi prea tarziu!

Fara intamplarile triste, cutremuratoare, pe care le-am trait in ultimul timp si pe care le socotim nedrepte si stupide, oribile si deprimante... am reusi oare sa ne luam ochii de la sclipirile trecatoare ale lumii?
  
Luca 12, 16‑21
Zis‑a Domnul pilda aceasta: Unui om bogat i‑a rodit țarina. Și el cugeta în sine, zicând: Ce voi face, că n‑am unde să adun roadele mele? Și a zis: Aceasta voi face: Voi strica hambarele mele și mai mari le voi zidi și voi strânge acolo toate roadele mele și bunătățile mele; și voi zice sufletului meu: Suflete, ai multe bunătăți strânse pentru mulți ani; odihnește‑te, mănâncă, bea, veselește‑te. Însă Dumnezeu i‑a zis: Nebune! În această noapte vor cere de la tine sufletul tău. Și cele ce ai pregătit ale cui vor fi? Așa se întâmplă cu cel ce‑și adună comori pentru sine însuși și nu se îmbogățește în Dumnezeu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu