vineri, 18 decembrie 2015

CAUTARI INAINTE DE SARBATOAREA NASTERII DOMNULUI

Toti ne agitam inainte de Craciun si ne trezim ca frematam si suntem in cautari. Cautam cadouri, cautam idei, cautam delicatese. Cautam.

In fond toti cautam mereu cate ceva si anumite repere de timp ne dau adesea prilejul de a fi multumiti ca stim ce cautam. Putini stiu insa ca e doar iluzie!
In zbuciumul specific care se instaleaza inaintea sarbatorilor, pierdem adesea esentialul.

Si crestinii si necrestinii se zdrobesc sa caute cadouri pe care sa le ofere ... de Craciun!
Numai ca, aceste cadouri nu au nimic cu Craciunul daca nu sunt insotite de iubire, de acea iubire care ne-a fost explicata de Mantuitorul Hristos!
Ele nu trebuie sa fie nici scumpe, nici formale ci doar... daruire!

Curatenia pentru care ne zdrobim are ca scop crearea unei ambiante sanatoase. Cand se naste un copil, casa se primeneste pentru ca nou-nascutul sa fie pazit de bolile lumii. 
Degeaba insa curatam  casa - geamuri, covoare, perdele...-  si nu sufletul,  din care ar fi ideal sa scoatem ranchiunile, dusmaniile, frustrarile, invidia, laudarosenia, si altele de felul acestora, si sa punem in loc pacea si iubirea, milostenia si omenia!

Masa de Craciun este un prilej de unire, de traire impreuna, fara a-i uita pe cei singuri, bolnavi, tristi, pierduti! 
Ea vine ca o recompensa pentru cei ce s-au nevoit in post si rugaciuni si ar trebui sa aibe loc dupa Sfanta Liturghie de Craciun si nu in Ajun, cand se posteste cu sarg!
Imaginati-va ca aici, in Franta, e chiar mai rau, caci exista familii care "serbeaza" Craciunul inainte cu o saptamana, pentru ca toti membri familiei sa plece linistiti... in vacanta, dupa ce si-au primit cadourile! 
Fara comentarii!

Cautam. Toti cautam.
Ce? Unii nici nu stiu, altii cred ca stiu!  
Indiferent insa dupa ce anume alergam, mai  presus de orice este cautarea de Dumnezeu si aflarea Sa,  care da omului bucuria aceea fara cusur!

Iar când vor începe să fie acestea, prindeţi curaj şi ridicaţi capetele voastre, pentru că răscumpărarea voastră se apropie. Şi le-a spus o pildă: Vedeţi smochinul şi toţi copacii: Când înfrunzesc aceştia, văzându-i, de la voi înşivă ştiţi că vara este aproape. Aşa şi voi, când veţi vedea făcându-se acestea, să ştiţi că aproape este împărăţia lui Dumnezeu. Adevărat grăiesc vouă că nu va trece neamul acesta până ce nu vor fi toate acestea. Cerul şi pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece. Luca 21, 28-33

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu