sâmbătă, 26 decembrie 2015

E INCA CRACIUN

Vibratiile sarbatorii continua! Suntem inca sub puterea lor si ne este bine!
Cunoscand evenimentele biblice - Nasterea Sfanta, momentul inomenirii lui Dumnezeu, parcurgand timpul manifestarii lui Iisus, precum si patimile, moartea si Invierea - intelegem ca toate faceau partea din iconomia lui Dumnezeu cel in Treime.
Nu trebuie insa sa cadem in capcana si sa credem ca Dumnezeu a blocat vointele oamenilor de atunci spre a-si indeplini planul!
In orice clipa cei alesi sa pastreze Legea Lui ar fi reusit sa simta, sa inteleaga, sa-L recunoasca pe Cel care ii facea pe muti sa vorbeasca si pe orbi sa vada, si recunoscandu-L, sa accepte sa indrepte ceea ce se uzase in credinta lor... Dumnezeu si-ar fi abandonat planul de sacrificiu al Fiului Sau!
Caci nimic nu pretuieste la El mai mult decat libertatea omului de a crede in El!
Domnul, ne cunoaste asa de bine! Ne stie slabiciunile, neputintele, limitele si cunoaste ca singurul remediu pentru ca omul sa mai poata  recastiga raiul este, pana la urma, sacrificiul, jertfa, Crucea!


Şi El le-a dat poruncă să nu spună nimănui despre El. Şi a început să-i înveţe că Fiul Omului trebuie să pătimească multe şi să fie defăimat de bătrâni, de arhierei şi de cărturari şi să fie omorât, iar după trei zile să învieze. Şi spunea acest cuvânt pe faţă. Şi luându-L Petru de o parte, a început să-L dojenească. Dar El, întorcându-Se şi uitându-Se la ucenicii Săi, a certat pe Petru şi i-a zis: Mergi, înapoia mea, satano! Căci tu nu cugeţi cele ale lui Dumnezeu, ci cele ale oamenilor. Şi chemând la Sine mulţimea, împreună cu ucenicii Săi, le-a zis: Oricine voieşte să vină după Mine să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să-Mi urmeze Mie. Marcu 8, 30-34

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu