miercuri, 23 martie 2016

CE ISI DORESTE ORICE OM?

Unii raspund repede: sanatate; altii bani, altii spun ca putere, in timp ce altii, mai sinceri, isi doresc... iubire.
In fond orice om isi doreste sa fie iubit!

Banii si puterea de ce le-am dori daca nu pentru a gasi iubirea pe care am obosit sa o cautam si pe care credem ca doar fiind bogati si puternici am putea-o gasi!

Caci, asta este adevarul, nu toti ajung sa fie iubiti!
Interesant este ca nici banii si nici puterea nu te ajuta sa fii iubit asa cum vrei, cum visezi! Si tot ce ramane este bucuria de a avea, fericirea de a-i vedea pe altii mai nefericiti, mandria de a fi ajuns unde nu toti ajung...
Pe cei iubiti ii invidiem si ne transformam din admiratori in hulitori.
Toleranta Mantuitorului la lepadarea lui Petru nu se explica decat prin intelegerea dumnezeiasca a firii noastre cazute!


Dumnezeu ne iubeste pe toti - si pe cei care sunt iubiti si pe cei pe care nu-i iubeste nimeni! Si chezasie a iubirii si-a trimis Fiul si prin El ne-a dovedit imensa Sa dragoste!


Păziţi-vă de cărturari, cărora le place să se plimbe în haine lungi,
care iubesc plecăciunile în pieţe şi scaunele cele dintâi în sinagogi şi locurile cele dintâi la ospeţe, Mâncând casele văduvelor şi de ochii lumii rugându-se îndelung; aceştia vor lua mai mare osândă. Şi privind, a văzut pe cei bogaţi, aruncând darurile lor în vistieria templului. Şi a văzut şi pe o văduvă săracă, aruncând acolo doi bani. Şi a zis: Adevărat vă spun că această văduvă săracă a aruncat mai mult decât toţi. Căci toţi aceştia din prisosul lor au aruncat la daruri, aceasta însă din sărăcia ei a aruncat tot ce avea pentru viaţă. Luca 20, 46-47; 21, 1-4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu