joi, 20 iunie 2019

AZI... DESPRE ADULTER

Asa cum era firesc, continuam sa parcurgem Predica de pe Munte, observand ca, desi Legea lui Moise trebuia sa ramana neclintita, tot ceea ce spune Mantuitorul vine parca sa o desfiinteze complet!
Caci, iata, nu doar pacatul adulterului este condamnat ci si gandul la pacat!

Doamne, cum sa te mai strecori azi spre a te tine curat in lumea asta unde, la fiecare colt de strada, este un afis cu femei si barbati dezgoliti si nu numai, - caci nu e numai goliciunea ci si... ochii lor care trebuie sa ne transmita pofta pentru orice, pacatul, ispitirea, fiind sursa de castig!?

Cum sa reactionezi in vremurile astea in care adulterul a devenit firesc si, daca cumva pretinzi ca nu ai inselat, se considera fie ca ai un defect, fie ca minti!?

Se fac studii peste studii pe care se cheltuiesc averi pentru a intelege de ce casatoriile tin asa de putin, de ce divorturile au devenit o practica curenta. Se da vina pe stress, pe profesiile care acapareaza vietile oamenilor ajungang sa-i faca sa se instraineze unii de altii... pe faptul ca ... dragostea tine ... 3 ani, etc.

Nici un psiholog nu indrazneste sa spuna ca ceea ce majoritatea oamenilor numeste "dragoste" este doar un fel de... fitness, sentimentele fiind confuze, confundate!

Dar, daca lumea nu piere inca, inseamna ca exista cu siguranta si curatenie in ea! Altfel... am pieri ca Sodoma si Gomora!

„Zis‑a Domnul: Ați auzit că s‑a zis celor de demult: «Să nu săvârșești adulter!». Eu însă vă spun: Oricine se uită la femeie, poftind‑o, a și săvârșit adulter cu ea în inima lui. Iar dacă ochiul tău cel drept te smintește pe tine, scoate‑l și aruncă‑l de la tine, căci mai de folos îți este să piară unul din mădularele tale, decât tot trupul tău să fie aruncat în gheenă. Și, dacă mâna ta cea dreaptă te smintește, taie‑o și o aruncă de la tine, căci mai de folos îți este să piară unul din mădularele tale, decât tot trupul tău să fie aruncat în gheenă. S‑a zis iarăși: «Cine va lăsa pe femeia sa, să‑i dea carte de despărțire». Eu însă vă spun vouă: Oricine va lăsa pe femeia sa, în afară de pricină de desfrânare, o face să săvârșească adulter, iar cine va lua pe cea lăsată, adulter săvârșește.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu