sâmbătă, 27 decembrie 2014

Z 325

SARBATOAREA SF STEFAN, CEL DINTAI MARTIR AL CRESTINATATII

"şi a zis: „Iată, văd cerurile deschise, şi pe Fiul omului stând în picioare la dreapta lui Dumnezeu.”
...Şi aruncau cu pietre în Ştefan, care se ruga şi zicea: „Doamne Isuse, primeşte duhul meu!”
Apoi a îngenuncheat şi a strigat cu glas tare: „Doamne, nu le ţine în seamă păcatul acesta!” 
Şi, după aceste vorbe, a adormit." Faptele Apostolilor 7 - 56, 59, 60

Acum 10 ani familia mea trecea prin prima incercare dintr-un sir lung de alte incercari care avea sa ne schimbe vietile! 
Eu, in acest timp, am devenit altcineva.

Ne dorim cu totii doar bucurii, fericire, dragoste - de primit, ca pentru a avea destula dragoste de dat nu se roaga nimeni! :)
Ar trebui insa sa intelegem ca doar prin suferinta  putem trai suprema fericire!

Le ducem pe toate, este adevarat. Pe unele mai bine, pe altele mai putin bine, caci deseori suntem nemultumiti de probele la care ne supune viata. Iar eu sunt una care m-am socotit nedreptatita. Iarta-ma, Doamne!
Dar de ce oare ne credem noi demni sa primim doar mangaieri? De unde atata mandrie de sine?
Cum sa putem accede noi la bine fara sa dam examene? 
Cine ajunge fara efort la telurile propuse? 
Totul se face cu jertfa!

Ce exemplu minunat ne da Sf Stefan! 
El se roaga pentru sufletul sau dar si pentru iertarea ucigasilor sai!

Da-ne, Doamne, intelepciune sa intelegem si putere sa ne purtam cum se cuvine incercarile menite sa ne infrumuseteze  sufletul, spre Slava ta!

Evanghelia zilei
Ev. Luca 13, 19-29

Zis-a Domnul pilda aceasta: asemenea este împărăţia cerurilor cu grăuntele de muştar pe care, luându-l, un om l-a semănat în grădina sa, şi a crescut şi s-a făcut copac mare, iar păsările cerului s-au sălăşluit în ramurile lui. Iarăşi a zis: cu ce voi asemăna împărăţia lui Dumnezeu? Asemenea este cu aluatul pe care, luându-l, femeia l-a ascuns în trei măsuri de făină, până s-a dospit toată. 

Şi umbla prin oraşe şi prin sate învăţând şi călătorind spre Ierusalim. Iar cineva L-a întrebat: Doamne, puţini sunt, oare, cei care se mântuiesc? Iar El a zis către ei: străduiţi-vă să intraţi prin uşa cea strâmtă, că vă spun că mulţi vor căuta să intre, dar nu vor putea. Deci, după ce se va scula stăpânul casei şi va încuia uşa, veţi începe să staţi afară şi să bateţi în uşă, zicând: Doamne, Doamne, deschide-ne; dar el, răspunzând, va zice vouă: nu vă ştiu de unde sunteţi. Atunci voi veţi începe a zice: am mâncat şi am băut înaintea ta şi în uliţele noastre ai învăţat. El însă va zice: vă spun că nu ştiu de unde sunteţi; depărtaţi-vă de la mine toţi cei ce faceţi nedreptăţi. Acolo va fi plângerea şi scrâşnirea dinţilor, când veţi vedea pe Avraam, pe Isaac şi pe Iacob şi pe toţi proorocii în Împărăţia lui Dumnezeu, iar pe voi aruncaţi afară. Şi vor veni mulţi de la răsărit şi de la apus, de la miazănoapte şi de la miazăzi şi vor şedea în împărăţia lui Dumnezeu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu