duminică, 28 decembrie 2014

Z 326

INTAIA DUMINICA DE DUPA NASTEREA DOMNULUI

Inca purtam in noi reverberatiile sarbatorii.
Daca ar fi sa ma iau dupa soarele de afara, ar trebui sa zburd numai ca este un frig de crapa pietrele, desi termometrul arata +1 grad! Clima oceanica este diferita de cea cu care sunt eu obisnuita!
Pe langa imobilele din jurul bisericii am vazut cativa necajiti dormind pe langa gurile de aerizire.
Stand intr-o raza de soare, o femeie, beata crita, uda de urina, se balabanea parand ca nu mai simtea frigul...
Doamne, miluieste-i, ca poarta nu numai pacatele lor ci si pe ale altora!
O saptamana de frig din acesta ii injumatateste pe cei ce dorm sub cerul liber! Ti se rupe inima! 
Si totusi aici echipe de voluntari se ocupa de ei, ii adunna, pe cei ce accepta, si ii cazeaza in azile special amenajate.
Supa populara functioneaza dar totul este doar o picatura intr-un ocean!
Viata acestor oameni este o suferinta ce ne este expusa spre luare aminte! Alunecarea este asa de rapida azi incat te inspaimanti!
Ai grija, Doamne, si de cei pe care nimeni nu vrea sa-i mai iubeasca, caci si ei sunt copiii tai!
FUGA IN EGIPT
Azi se reciteste EVANGHELIA DUPA MARTEI 2/13-23

După ce s-au dus magii, iată îngerul Domnului se arată în vis lui Iosif, zicând: scoală-te, ia Pruncul şi pe mama Sa şi fugi în Egipt şi stai acolo, până ce îţi voi spune eu, căci Irod are să caute Pruncul ca să-L omoare. Iar el, sculându-se, a luat noaptea Pruncul şi pe mama Sa şi s-a dus în Egipt: şi au stat acolo până la moartea lui Irod, ca să se împlinească cuvântul spus de Domnul prin proorocul, care zice: din Egipt am chemat pe Fiul Meu. Iar când Irod a văzut că a fost înşelat de magi, s-a mâniat foarte tare şi, trimiţând, a omorât pe toţi copii, care erau în Betleem şi în toate hotarele lui, de doi ani şi mai mici, după timpul pe care îl aflase de la magi. Atunci s-a împlinit cuvântul spus de Ieremia proorocul, care zice: glas în Rama s-a auzit, plângere şi tânguire şi ţipăt mult; Rahela plângea pe fiii săi şi nu vrea să se mângâie, pentru că nu mai sunt. Iar după ce a murit Irod, iată că îngerul Domnului se arată în vis lui Iosif în Egipt, zicându-i: scoală-te, ia Pruncul şi pe mama Lui şi mergi în pământul lui Israel, căci au murit cei ce căutau să ia viaţa Pruncului. Iar el sculându-se, a luat Pruncul şi pe mama Lui şi au venit în pământul lui Israel. Dar auzind că domneşte Arhelau în Iudeea, în locul lui Irod, tatăl său, s-a temut să meargă acolo şi, luând poruncă în vis, s-a dus în părţile Galileii. Şi a venit şi a locuit în oraşul, care se numeşte Nazaret, ca să se împlinească ceea ce s-a spus prin prooroci, că Nazarinean se va chema.

Eu te rog: "Izbăveşte-mă de vărsarea de sânge, Dumnezeule, Dumnezeul mântuirii mele"  si apara-ne copiii!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu