sâmbătă, 25 aprilie 2015

INTOARCEREA LA BUNELE OBICEIURI

Incepand de astazi abandonez "rasfatul carnivor" pe care mi l-am permis cu prilejul sarbatorilor de Pasti!

 
Cu siguranta multi am castigat ceva kilograme...
Eu cel putin ma simt cam greoaie, asa ca revin la o dieta atenta, mai plina de culoare, cu sucuri proaspete, saraca in proteine si grasimi animale.
 
Cum e la moda grija pentru corp, in speranta de a ramane sanatosi, frumosi si tineri - daca s-ar putea... la nesfarsit - romanele au fost detronate de carti cu sfaturi pentru o viata sanatoasa!
In Franta e in voga dr. Frederic Saldmann, cardiolog, nutritionist, diagnostician de exceptie, autor al multor cărți bine cotate de public.
In ultima sa publicatie, el propune un mod simplu și accesibil de a ne fi sanatosi, sugerand o mai bună utilizare a propriului nostru corp.
Evitând ingerarea excesivă și sistematica de medicamente, corpul nostru este o minune, cea mai mare resursă de sanatate. Caci el deține capacități infinite, mult mai eficiente decât multe medicamente. Aceste puteri sunt "ascunse" in noi si tot ce avem de facut este doar sa le activam.
Descoperind mișcările care ne revigoreaza,  produsele alimentare sanatoase, secretul postului negru, uitând de cure si dand atentie câtorva puncte cheie ale functionarii corpului, ne luam practic viata in propriile noastre maini!
"Le Meilleur Médicament, c'est vous" - Cel mai bun medicament esti tu - (care sper sa existe si in librariile noastre, de veme ce a fost tradusa in bulgara!) este o carte care oferă secretele preluarii controlului asupra sanatatii noastre. 
Atingand cateva puncte esentiale  legate de dietă, greutate, alergii, somn, sexualitate, îmbătrânire - autorul ne sugereaza cum putem sa ne protejam mai bine, cu mijloace simple si la îndemână, evitand boala și bucurandu-ne de viata.
 
Cartea doctorului Saldmann e plina de informatii pretioase, intre care :

- 40 de minute de sport pe zi,
- un patratel de ciocolata neagra si  un pahar de vin rosu pe zi, pentru a ne intretine inima.
o pauza de 5 min la mijlocul mesei, pentru a ne antrena centri nervosi ai satietatii si astfel a manca mai putin...
- o zi de post negru pe saptamana!
 
Pentru a avea corpul sanatos trebuie sa ne fie si sufletul curat! Si iar ajung la aceeasi nevoie: post si rugaciune!