duminică, 10 ianuarie 2016

DUMINECA DE DUPA BOTEZUL DOMNULUI

 
În vremea aceea, auzind că Ioan a fost întemnițat, Iisus a plecat în Galileea. Și, părăsind Nazaretul, a venit să locuiască în Capernaum, lângă mare, în hotarele lui Zabulon și Neftali, ca să se împlinească ceea ce s-a zis prin Isaia prorocul, care zice: „Pământul lui Zabulon și pământul lui Neftali spre mare, dincolo de Iordan, Galileea neamurilor; poporul care stătea în întuneric a văzut lumină mare și celor ce ședeau în latura și în umbra morții lumină le-a răsărit”. De atunci a început Iisus să propovăduiască și să spună: Pocăiți-vă, că s-a apropiat Împărăția cerurilor.
Matei 4, 12-17


Asadar, in momentul primirii Sfantului Botez de catre Mantuitorul,  Sfanta Treime practic se infatisaza pentru intaia data oamenilor: 
Fiul se boteaza, Tatal adevereste, iar Duhul Sfant se coboara in chip de porumbel!

Dupa acest eveniment, Iisus, purtat de Duhul Sfant, se retrage in pustiul Carantaniei.
Acolo, timp de 40 de zile, va posti si fiinta sa omeneasca va invinge intreita ispita a diavolului.

In acest timp,  Irod Antipa, regele iudeilor, stanjenit de Ioan Botezatorul - care nu contenea sa-l critice, reprosandu-i pacatul de a se fi casatorit cu Irodiada, femeia fratelui sau - l-a prins si l-a intemnitat pe acesta!
Ispitindu-l pe Irod cu farmecele fiicei sale, Salomeea, Irodiada va urzi un plan diabolic in urma caruia Ioan va fi decapitat!
Afland despre intemnitarea lui Ioan, Iisus vine in Galileea unde isi incepe activitatea sa propovaduitoare!
 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu