luni, 18 ianuarie 2016

GANDURILE DE LUNI

Pe aici a venit frigul, desigur frigul parizian, unde -1 grad este deja inceputul unei stari de alerta!
Am aflat ca la Bucuresti este zapada. N-as spune ca-mi lipseste, mai ales zapada de Bucuresti!
Azi mi-am propus cateva treburi de ordin administrativ si oficial... sper sa imi fac programarile necesare...

Citind evanghelia zilei, meditez la ceea ce inseamna impresia ca esti "cineva".
Traim intr-o lume seaca, in care multi se cred dar este o acuta lipsa de modele demne de urmat!  Oricine se poate promova pe sine, si este tentat sa fie multumit de sine, simtindu-se important. 
Unii spun ca asa a fost de cand lumea. Eu nu contest asta, insa acum se vad mai pregnant micile mizerii umane. 
Dar oricare ar fi situatia, ierarhia lumii noastre nu are nimic cu cea a lui Dumnezeu!
Caci ceea ce este azi la moda si socotit un succes, poarta in sine o imensa doza de ispita, cu atat mai mare cu cat este mai vizibil! 
Cat de puternic sa fii ca sa faci fata, privind derularea spectacolului zilnic, ispitei de a invidia, de a ura, tentatiilor de a ocoli legea, de a minti, de a cadea in deznadejde?
Pai... de am tine cont de cele spuse de Mantuitorul... am fi cu siguranta puternici ... Caci El spune:

"Căci cel ce este mai mic între voi toţi, acesta este mare!"

Şi, apropiindu-se el, demonul l-a aruncat la pământ şi l-a zguduit. Iar Iisus a certat pe duhul cel necurat şi a vindecat           pe copil şi l-a dat tatălui lui. Iar toţi au rămas uimiţi de mărirea lui Dumnezeu. Şi mirându-se toţi de toate câte făcea, a zis către ucenicii Săi: Puneţi în urechile voastre cuvintele acestea: Căci Fiul Omului va fi dat în mâinile oamenilor. Iar ei nu înţelegeau cuvântul acesta, căci era ascuns pentru ei ca să nu-l priceapă şi se temeau să-L întrebe despre acest cuvânt. Şi a intrat gând în inima lor: Cine dintre ei ar fi mai mare? Iar Iisus, cunoscând cugetul inimii lor, a luat un copil, l-a pus lângă Sine, Şi le-a zis: Oricine va primi pruncul acesta, în numele Meu, pe Mine Mă primeşte; iar oricine Mă va primi pe Mine, primeşte pe Cel ce M-a trimis pe Mine. Căci cel ce este mai mic între voi toţi, acesta este mare. Iar Ioan, răspunzând, a zis: Învăţătorule, am văzut pe unul care, în numele Tău, scoate demoni şi l-am oprit, pentru că nu-Ţi urmează împreună cu noi. Iar Iisus a zis către el: Nu-l opriţi; căci cine nu este împotriva voastră este pentru voi. Iar după acestea, Domnul a ales alţi şaptezeci (şi doi) şi i-a trimis câte doi înaintea feţei Sale, în fiecare cetate şi loc, unde Însuşi avea să vină.  
Luca 9, 42-50; 10, 1

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu