miercuri, 12 februarie 2014

Z 6

Dimineata

Iata ca, incet-incet, tinandu-ma de Dumnezeu incep sa ma simt tot mai bine pe dinauntru!
Chiar daca ma dor toate din pricina gripei, in inima mea sunt usoara ca un fulg!
Atacata sunt... cum zice si tanarul meu prieten intru Hristos, dar... nimic nu se obtine usor pe lumea asta!
Azi sunt acasa cu toti cei 4 nepoti... Vremea trebuia sa fie urata conform prognozei dar... desi cu dinti, soarele e generos. 
Asa ca... dupa ora denbalet ne vom reuni - fetele -  in jurul mesei de lucru! (continuam dulapioarele) iar baietii... ca baietii! Avem si unul musafir asa ca ei isi vor gasi de lucru cu lego.
Sper sa ma simt mai bine si ca gripa asta sa ma mai lase.
Viata are mereu ceva frumos de care te poti bucura!


Din Apostoli


2 Petru 3: 1-18

1. Iubiţilor, aceasta este acum a doua epistolă pe care v-o scriu. În ele caut să trezesc, în amintirea voastră, dreapta voastră judecată,
2. Ca să vă aduceţi aminte de cuvintele cele mai înainte grăite de sfinţii prooroci şi de porunca Domnului şi Mântuitorului, dată prin apostolii voştri.
3. Întâi, trebuie să ştiţi că, în zilele cele de apoi, vor veni, cu batjocură, batjocoritori care vor umbla după poftele lor,
4. Şi vor zice: Unde este făgăduinţa venirii Lui? Că de când au adormit părinţii, toate aşa rămân, ca de la începutul făpturii.
5. Căci ei în chip voit uită aceasta, că cerurile erau de demult şi că pământul s-a închegat, la cuvântul Domnului, din apă şi prin apă,
6. Şi prin apă lumea de atunci a pierit înecată,
7. Iar cerurile de acum şi pământul sunt ţinute prin acelaşi cuvânt şi păstrate pentru focul din ziua judecăţii şi a pieirii oamenilor necredincioşi.
8. Şi aceasta una să nu vă rămână ascunsă, iubiţilor, că o singură zi, înaintea Domnului, este ca o mie de ani şi o mie de ani ca o zi.
9. Domnul nu întârzie cu făgăduinţa Sa, după cum socotesc unii că e întârziere, ci îndelung rabdă pentru voi, nevrând să piară cineva, ci toţi să vină la pocăinţă.
10. Iar ziua Domnului va veni ca un fur, când cerurile vor pieri cu vuiet mare, stihiile, arzând, se vor desface, şi pământul şi lucrurile de pe el se vor mistui.
11. Deci dacă toate acestea se vor desfiinţa, cât de mult vi se cuvine vouă să umblaţi întru viaţă sfântă şi în cucernicie,
12. Aşteptând şi grăbind venirea zilei Domnului, din pricina căreia cerurile, luând foc, se vor nimici, iar stihiile, aprinse, se vor topi!
13. Dar noi aşteptăm, potrivit făgăduinţelor Lui, ceruri noi şi pământ nou, în care locuieşte dreptatea.
14. Pentru aceea, iubiţilor, aşteptând acestea,
sârguiţi-vă să fiţi aflaţi de El în pace, fără prihană şi fără vină. 15. Şi îndelunga-răbdare a Domnului nostru socotiţi-o drept mântuire, precum v-a scris şi iubitul nostru frate Pavel după înţelepciunea dată lui,
16. Cum vorbeşte despre acestea, în toate epistolele sale, în care sunt unele lucruri cu anevoie de înţeles, pe care cei neştiutori şi neîntăriţi le răstălmăcesc, ca şi pe celelalte Scripturi, spre a lor pierzare.
17. Deci voi, iubiţilor, cunoscând acestea de mai înainte, păziţi-vă, ca nu cumva, lăsându-vă târâţi de rătăcirea celor fără de lege, să cădeţi din întărirea voastră,
18. Ci creşteţi în har şi în cunoaşterea Domnului nostru şi Mântuitorului Iisus Hristos. A Lui este slava, acum şi în ziua veacului! Amin.



din Evanghelia dupa Marcu 13: 24-31




24.Ci în acele zile, după necazul acela, soarele se va întuneca şi luna nu-şi va mai da lumina ei.
25.Şi stelele vor cădea din cer şi puterile care sunt în ceruri se vor clătina.
26.Atunci vor vedea pe Fiul Omului venind pe nori, cu putere multă şi cu slavă.
27.Şi atunci El va trimite pe îngeri şi va aduna pe aleşii Săi din cele patru vânturi, de la marginea pământului până la marginea cerului.
28.Învăţaţi de la smochin pilda: Când mlădiţa lui se face fragedă şi înfrunzeşte, cunoaşteţi că vara este aproape.
29.Tot aşa şi voi, când veţi vedea împlinindu-se aceste lucruri, să ştiţi că El este aproape, lângă uşi.
30.Adevărat grăiesc vouă că nu va trece neamul acesta până ce nu vor fi toate acestea.
31.

Cerul şi pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece.


SEARA

Doamne, iti multumesc pentru darul de prietenie si iubire crestina ce l-am primit azi!
Si, pentru ca nici un lucru bun nu poate veni singur, multumesc si pentru ca ma simt mai bine! Ce risipa de bucurie, nu-i asa?
Multumesc pentru ziua de azi copiilor mei - din carnea mea - si copiilor mei duhovnicesti care m-au bucurat prin voiata si mila Ta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu