marți, 18 martie 2014

Z 40

Uff... A trecut o noapte cam aiurea, cu ceva dureri si insomnie, dar, la lumina zilei, totul se relativizeaza.
S-a risipit si poluarea care a sugrumat Parisul si pe politicieni pe parcursul a catorva zile, asa ca acum ne-am pus la loc hainele groase, caci a revenit frigul odata cu aerul proaspat dinspre ocean!
Eu incerc sa ma recuperez dupa noaptea agitata si... cam atatat.
Imi este dor de mama mea... :(

O POVESTE DE VIATA...  DE LA MARTHA

Într-o zi, un tânăr sărac, care vindea diferite mărfuri din poartă în poartă ca să-și plătească studiile la universitate, privi cu disperare singura moneda de 10 cenți pe care o găsi în buzunar. 
Realiza ca foamea urma sa-l impinga sa ceara de mancare, ceea ce nu mai facuse pana atunci.
Batu la usa casei in fata careia se afla. O femeie superbă îi deschise iar el, vazand-o se fastacii si, in loc să ceară ceva de mâncare, ceru un pahar cu apă.
Femeia isi zise că tânărul părea mai de graba înfometat decat insetat, așa că îi aduse un pahar mare cu lapte.
El îl bău încet și dupa aceea întrebă stanjenit:
- Cât vă d
atorez?
- Nu-mi datorezi nimic, răspunse ea. De la mama stiu că trebuie să fim mereu buni cu cei care au nevoie de noi..
Și el răspunse: 

- Vă mulțumesc din suflet…!

Când Howard Kelly plecă de la casa aceea, nu numai că se simți mai ușurat, dar și încrederea sa în Dumnezeu și în oameni deveni mai puternică. Fusese pe punctul de a abandona studiile din cauza sărăciei dar gesturi ca acesta il ajutara sa mearga inainte.

După câțiva ani  femeia aceea se îmbolnavi grav. Medicii din satul ei, îngrijorați, au trimis-o la oras, la ... 
Dr. Howard Kelly, pentru o consultație de specialitate. 
Când doctorul auzi numele satului din care provenea pacienta i se ivi în ochi o lumină specială și o senzație plăcuta il cuprinse. O amintire tandra ii veni in minte. 
Imediat  urcă din holul spitalului în camera ei. Îmbrăcat în halatul lui, doctorul intră să o vada. Capriciile destinului il adusesera in fata acelei femei, pe care o recunoscu imediat… 
Se întoarse în cabinetul sau determinat să facă tot posibilul să-i salveze viața. Din ziua aceea urmări cazul acelei paciente "speciale" cu cea mai mare atenție. 
In cele din urma femeia a fost operată pe cord deschis și, desi recuperarea sa mergea mergea foarte încet,  după o lungă luptă, ea învinse boala…! Era în sfârșit sănătoasă…!

Dat fiind că pacienta era în afara oricărui pericol, Dr. Kelly ceru biroului administrativ să-i trimită factura cu totalul cheltuielilor, ca s-o aprobe. O recontrolă si o semnă. Mai mult, scrise ceva pe marginea facturii și o trimise în camera pacientei.
Factura a ajuns în mainile femeii dar ei îi era teamă să o deschidă -  știa că urma sa plateasca tot restul zilelor sale costul unei intervenții atât de complicate…
În sfârșit, oftand adanc, o deschise și ochii i se oprira mai intai peste randurile scrise de mana pe marginea facturii unde citi aceste cuvinte:
“Platită integral acum mulți ani, cu... un pahar de lapte!”
Ochii ei se umplură de lacrimi si îl binecuvanta pe doctor pentru ca o ajutase si că-i salvase viața…

Să nu te îndoiești că vei culege ceea ce semeni…
Nu există întâmplare… ci există o invizibilă mână  care redă fiecăruia ceea ceea ce a dat…

__________________

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu