joi, 11 septembrie 2014

Z 217

Simt o neliniste ca si cum ceva rau are sa se intample.
Imi vine sa zic: "ce mai poate fi", insa, dupa toate cele traite in ultimul deceniu, stiu ca e mereu loc de ...  mai rau!
Este adevarat ca am avut si "presimtirea" ca ceva extraordinar o sa dea peste mine si nu a fost deloc asa! :)  Las deci toate deoparte si incerc sa ma linistesc. Am sa ma rog mai mult.
E drept ca, fiind bolnava de inima, este posibil sa am stari de angoasa absolut aleatorii...

Nelinistea asta o fi de la scrisoarea venita de la Fisc! :)
(Oricum nu sunt platitoare de impozit asa ca nu stiu de ce vor astia sa ma pedepseasca pentru ca am intarziat sa le spun asta! Au miliardari care-i fenteaza si ei se ocupa de mine care platesc... 0!?)

Sau poate o fi reactia subconstientului la Evanghelia de ieri...


EVANGHELIA ZILEI

 Marcu V, 1-20


In vremea aceea a venit Iisus în cealaltă parte a mării, în ţinutul Gadarenilor. Şi de'ndată ce El a ieşit din corabie, L-a întâmpinat din morminte un om cu duh necurat care îşi avea locuinţa în morminte; şi nimeni nu putea să-l lege nici cu lanţuri, pentru că de multe ori, fiind legat în obezi şi în lanţuri, el rupea lanţurile şi obezile, le sfărâma şi nimeni nu putea să-l potolească; şi neîncetat, noaptea şi ziua, era prin morminte şi prin munţi, strigând şi tăindu-se cu pietre. Iar văzându-L de departe pe Iisus, a alergat şi I s'a închinat. Şi strigând cu glas puternic, I-a zis: „Ce ai cu mine, Iisuse, Fiul lui Dumnezeu-Cel-Preaînalt? Te jur pe Dumnezeu să nu mă chinuieşti!...“. Că îi zicea: „Duh necurat, ieşi afară din om!“ Şi l-a întrebat: „Care-ţi este numele?“ Şi I-a răspuns: „Numele meu este Legiune, că suntem mulţi“. Şi mult Îl rugau să nu-i trimită afară din acel ţinut. Iar acolo, lângă munte, era o turmă mare de porci care păştea. Şi L-au rugat, zicând: „Trimite-ne în porci, ca să intrăm în ei“. Şi El le-a dat voie. Şi ieşind duhurile necurate, au intrat în porci, şi turma s'a repezit de pe stâncă'n mare. Şi erau ca la două mii şi se înăbuşeau în mare. Iar cei care-i păzeau au fugit şi au dat de veste în oraş şi prin sate. Şi au venit să vadă ce s'a întâmplat. Şi s'au dus la Iisus; şi l-au văzut pe cel demonizat şezând jos, îmbrăcat şi întreg la minte, pe el, care avusese legiune de demoni; şi s'au înfricoşat. Iar cei care au văzut le-au povestit ce s'a făcut cu demonizatul şi despre porci. Şi ei au prins a-L ruga să plece din hotarele lor. Iar când intra El în corabie, cel ce fusese demonizat Îl ruga să-l ia cu Dânsul. Şi Iisus nu i-a îngăduit, ci i-a zis: „Mergi la casa ta, la ai tăi, şi spune-le cât a făcut Domnul pentru tine şi cum te-a miluit“. Iar el a plecat şi a început să vestească în Decapole câte a făcut Iisus pentru el; şi toţi se minunau.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu