marți, 23 septembrie 2014

Z 229

Am suflat usurata la incheierea zilei de ieri! Ce pacat, nu-i asa, sa te bucuri ca a trecut timpul tau, numarat asa de riguros! Dar asta e. Avem si zile in care ne dorim sa fi dormit in loc sa ne fi chinuit!
Sunt momente in care ma simt cu bateriile golite. In mod miraculos insa imi revin. Slava Domnului!


Photo

Si pentru ca tot este vorba despre origini, in Evanghelia de azi, as zice ca noi dam copiilor nostri o zestre care cantareste mai mult decat averea ca putere financiara. Le dam din sanatatea nostra, din pacatele sau miluirile noastre.
Ne intrebam de unde vin bolile? Sunt oameni care au avut contact si cu ciuma si nu au facut-o, si cu tuberculoza si nu s-au contaminat, si cu SIDA si nu au patit nimic! Explicatia este acolo, in zestrea genetica, la care adaugam si noi ceva si apoi... dam mai departe!
Cancerul are multe cauze psihologice. Pe vremuri se spunea ca este bola tristetii caci toti cei care suferisera o depresie sufleteasca, o pierdere a cuiva drag, un soc emotional... sfarseau prin a se imbolnavi de cancer!

Lumea are nevoie de parinti sanatosi care sa puna caramizile sanatoase la temeliile vietilor urmasilor lor!
Si cat suntem de neascultatori! Nu ascultam de legile lui Dumnezeu, nu ascultam de parinti... Suntem in permanenta tentati sa ocolim legile, fie ele omenesti sau divine.

Ieri am vorbit cu una din educatoarele de la cresa nepotului meu, mezinul.
Este o femeie care se apropie de pensie. Vazandu-ma mai lipsita de forte, mi-a spus ca stie cum ma simt si cat de lunga este recuperarea dupa un asa tratament. Ea facuse candva INTERFERON pentru o Hepatita C! Mi-a marturisit ca la 20 de ani a fugit de acasa cu un jenky si... acesta a contaminat-o! Printre suspine ascunse mi-a spus:
- "Cand esti tanar esti orb si surd! Crezi in himere! Am facut o asa de mare prostie si sufar si azi, caci boala a revenit, dupa 20 de ani, si... am reluat tratamentul! Noroc ca mi-a mers! Caci nu reuseste tuturor!"

Da. Dar mai este ceva. MINUNEA cu care ii miluieste Dumnezeu pe cei credinciosi, cea care face ca din parinti bolnavi, cu zestre genetica slaba, sa se nasca copii sanatosi. Credinta este ca sapunul: spala tot!
O zi binecuvantata!


EVANGHELIA ZILEI
Luca III, 23-38; IV, 1

In vremea aceea, Iisus era ca de treizeci de ani când a început să propovăduiască, El fiind, după cum se presupunea, fiu al lui Iosif, care era fiul lui Eli, fiul lui Matat, fiul lui Levi, fiul lui Melhi, fiul lui Ianai, fiul lui Iosif, fiul lui Matatia, fiul lui Amos, fiul lui Naum, fiul lui Esli, fiul lui Nagai, fiul lui Maat, fiul lui Matatia, fiul lui Semei, fiul lui Iosif, fiul lui Iuda, fiul lui Ioanan, fiul lui Risa, fiul lui Zorobabel, fiul lui Salatiel, fiul lui Neri, fiul lui Melhi, fiul lui Adi, fiul lui Cosam, fiul lui Elmodam, fiul lui Er, fiul lui Iosua, fiul lui Eliezer, fiul lui Iorim, fiul lui Matat, fiul lui Levi, fiul lui Simeon, fiul lui Iuda, fiul lui Iosif, fiul lui Ionan, fiul lui Eliachim, fiul lui Melea, fiul lui Menna, fiul lui Matata, fiul lui Natan, fiul lui David, fiul lui Iesei, fiul lui Iobed, fiul lui Booz, fiul lui Salmon, fiul lui Naason, fiul lui Aminadab, fiul lui Admin, fiul lui Arni, fiul lui Esrom, fiul lui Fares, fiul lui Iuda, fiul lui Iacob, fiul lui Isaac, fiul lui Avraam, fiul lui Tara, fiul lui Nahor, fiul lui Seruh, fiul lui Ragab, fiul lui Falec, fiul lui Ever, fiul lui Sala, fiul lui Cainam, fiul lui Arfaxad, fiul lui Sem, fiul lui Noe, fiul lui Lameh, fiul lui Matusala, fiul lui Enoh, fiul lui Iared, fiul lui Maleleil, fiul lui Cainam, fiul lui Enos, fiul lui Set, fiul lui Adam, fiul lui Dumnezeu. 
Iar Iisus, plin de Duhul Sfânt, S'a întors de la Iordan; şi a fost dus de duhul în pustie
Amin


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu