sâmbătă, 20 septembrie 2014

Z 226

Azi este o zi cu instabilitate meteorologica, ceea ce ma face sa simt ca sunt facuta, intre altele, si din oase! Dar... nu-i bai! trebuie sa ma bucur si azi caci traiesc, iata, a 226-a zi de cand ziceam ca... mor! Nu e deci dupa cum credem noi!

Draga mea prietena, Martha, mi-a trimis cuvinte de invatatura care  revigoreaza cand esti pe cale sa-ti pierzi curajul:

"Bolile tin loc de canon. Rabdati cu seninatate: ele sunt pentru Dumnezeu ca sapunul pentru spalatorese.
La biserica, fiind bolnava, nu sunteti indato­ra­ta sa mergeti. Strigati acasa mai des catre Dum­ne­zeu! Daca nu faceti ceea ce nu va sta in putere, asta nu inseamna ca sunteti pentru Dumnezeu ca un copil vitreg".(din Sfaturile Sfantului Teofan Za­vo­ratul)

"Ce rugaciune ii trebuie bolnavului? Multumire si suspinare.
 Acestea inlocuiesc orice nevointa. Deci, fiti senini!" (din spusele Sfantului Ti­hon de Zadonsk)

,,Tu ai suferinta bolii in locul su­fe­rintei nevointei. In privinta bolii, nu te descuraja, caci nu te va parasi Domnul, ci o va folosi cum sin­gur El stie spre folosul tau, ca sa nu suferi peste putere" (Sfantul Ioan din Gaza)

EVANGHELIA ZILEI
Ioan VIII, 21-30
Zis-a Domnul către iudeii care veniseră la Dânsul: „Eu Mă duc şi Mă veţi căuta şi veţi muri în păcatul vostru. Unde Mă duc Eu, voi nu puteţi veni“. Deci ziceau Iudeii: „Nu cumva se va omorî, de vreme ce zice: Unde mă duc eu, voi nu puteţi veni?...“. Şi El zicea: „Voi sunteţi dintru cele de jos; Eu sunt dintru cele de sus. Voi sunteţi din lumea aceasta; Eu nu sunt din lumea aceasta. Pentru aceea v'am spus că veţi muri în păcatele voastre. Că dacă nu veţi crede că Eu sunt, în păcatele voastre veţi muri“. Deci îi ziceau: „Cine eşti tu?“ Şi Iisus le-a zis: „Ceea ce v'am spus de la'nceput. Multe am de spus despre voi şi de judecat. Dar Cel ce M'a trimis pe Mine, adevărat este; şi ceea ce de la El am auzit, Eu pe acelea le grăiesc în lume“. Şi ei n'au înţeles că le vorbea de Tatăl. Deci le-a zis Iisus: „Când Îl veţi fi înălţat pe Fiul Omului, atunci veţi cunoaşte că Eu sunt, şi că nimic nu fac de la Mine Însumi, ci precum Tatăl M'a învăţat, aşa vorbesc. Şi Cel ce M'a trimis este cu Mine; nu M'a lăsat singur, pentru că Eu întotdeauna fac cele ce Lui îi sunt plăcute“. Grăind El acestea, mulţi au crezut într'Însul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu