sâmbătă, 23 martie 2019

"Mergi de te arată preotului și adu pentru curățirea ta cele ce a rânduit Moise, spre mărturie lor."

În vremea aceea S-a dus Iisus într-un loc pustiu și Se ruga acolo. Dar au mers după Dânsul Simon și cei ce erau cu el și, aflându-L, I-au zis: Toți Te caută pe Tine. Iar Iisus le-a răspuns: Să mergem în satele învecinate, ca să propovăduiesc și acolo, căci pentru aceasta am venit. Și, venind, propovăduia în sinagogile lor, în toată Galileea, alungând pe demoni. Atunci un lepros a venit la El, rugându-L, îngenunchind și zicând: Dacă voiești, poți să mă curățești! Și, făcându-I-se milă, a întins mâna și S-a atins de el și i-a zis: Voiesc, curățește-te! Și îndată s-a dus lepra de pe el și s-a curățit. Și, poruncindu-i cu asprime să plece numaidecât, i-a zis: Vezi, nimănui să nu spui nimic, ci mergi de te arată preotului și adu pentru curățirea ta cele ce a rânduit Moise, spre mărturie lor.” 
Marcu 1, 35 -44 

Fragmentul evanghelic de azi ne lamureste doua lucruri distincte.

Mai intai voia Domnului,  peste care nu se poate trece!

Leprosul intalnit de Iisus avea credinta; el nu se indoia privire la puterea tamaduitoare pe care o avea Iisus!  Stia ca daca Mantuitorul voia, toate necazurile sale legate de boala si pacat, aveau sa dispara! Voia Domnului este deci capitala!

Apoi, discutia avuta cu leprosul vindecat, pune in lumina ideea ca Iisus nu a venit in lume sa schimbe Legeaci sa ii arate devierile ei si sa le indrepte!
Regulile ramaneau aceleasi: preotul fiind cel care face legatura intre om si Dumnezeu!
Dar nici o lege nu poate departa pe om de El mai mult prin gesturi si mai putin prin pocainta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu