miercuri, 13 martie 2019

SECRETUL REUSITELOR

celor mai incredibile si aparent mai imposibile sta in credinta desavarsita, cea fara indoiala, fara dubiu.


"Aveți credință în Dumnezeu."
"Toate câte cereți rugându-vă, să credeți că le-ați primit și le veți avea. "

Pasajul evanghelic de azi - din Ev. dupa Matei - este asa de clar ca nu are nevoie de talcuire! 

Mantuitorul revine asupra rugaciunii primite de Dumnezeu:

"Iar când stați să vă rugați, iertați orice aveți împotriva cuivaca și Tatăl vostru Cel din ceruri să vă ierte greșelile voastre. Că de nu iertați voi, nici Tatăl vostru Cel din ceruri nu vă va ierta greșelile voastre."

Nimic din ce cerem in rugaciunea curata nu ramane neimplinit! Dumnezeu ne este fidel!

"Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide. Că oricine cere ia, cel care caută află, iar celui care bate i se va deschide."



Evanghelia zilei
Zis-a Domnul către ucenicii Săi: Aveți credință în Dumnezeu.Adevărat zic vouă că oricine va zice acestui munte: Ridică-te și te aruncă în mare, și nu se va îndoi în inima lui, ci va crede că ceea ce spune se va face, va fi lui orice va zice. De aceea vă zic vouă:
Iar când stați să vă rugați, iertați orice aveți împotriva cuiva, ca și Tatăl vostru Cel din ceruri să vă ierte greșelile voastre. Că de nu iertați voi, nici Tatăl vostru Cel din ceruri nu vă va ierta greșelile voastre. Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide. Că oricine cere ia, cel care caută află, iar celui care bate i se va deschide.” MATEI 7, 7 - 8

2 comentarii:

  1. Multumesc pentru acest rezumat al unor idei, le-as spune perfecte! Si totusi cum iti explici ca ele, atat de clare cum sunt, nu sunt vazute-percepute pe fond? Si evident din acest motiv nici aplicate, desi sunt esenta unei vieti plina de fericire, sanatate si longevitate?

    E acel complicat-simplu ce ar trebui perceput cu inima si nu cu mintea. Si poate chiar in asta consta greutatea...

    Numai bine, draga Cita! O primavara linistita si frumoasa sa fie la tine! Imbratisari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact. Complicat-simplu! Pe vremuri era o vorba : "de ca sa facem simplu cand se poate complicat!" Totul ne este spus clar, cum nu se poate insa... privirea ne este in alta parte, cautam si nu stim ce, auzim dar... nu prea intelegem sau intelegem pe dos... Dar o fi totusi un echilibru caci altfel lumea s-ar sfarsi!

      Multumesc mult pentru urari si ti le intorc cu drag!

      Ștergere