duminică, 31 martie 2019

SEMNUL INGERULUI


File de jurnal

Motto:  

"J'ai envie de croire qu'à la minute où je suis venu au monde, mon premier geste a été d'embrasser la terre. Des humbles naissent pour lesquels le besoin d'aimer est plus fort que celui de se nourrir. Ils lui sacrifient tout."

Panaït Istrati
 

Se spune ca atunci cand un prunc se pregateste sa vina pe lume, cand vine sorocul, inima sa incepe sa bata mai repede.
Simte ca nu se mai poate opri din drum si in el creste nerabdarea de a schimba locul.
O clipa insa inainte de a iesi din cuibul cald si ud, in care s-a zamislit, intreg Miracolul Creatiei i se reveleaza.
Dumnezeu ii asterne inainte toata frumusetea lumii si ii arata Taina Sa!
Il plimba  in Cerurile cele Inalte, in locasurile  Tronurilor, al Domniilor, al Heruvimilor celor cu ochi multi si al Serafimilor, celor cu câte sase aripi .
Vede  chiar taramul Puterilor si al Stapaniilor, intra in eternitatea timpului Incepatoriilor, cunoaste pleiada de mii si mii de Ingeri si pe Arhanghelii Domnului.
I se dezvaluie  toate tainele Universului  si mintea lui, inca neajunsa in lumea asta, reuseste sa cuprinda déjà, in durata unei secunde terestre, tot timpul ce-a fost si cel ce va sa fie!
Dumnezeirea e in el.

Unit asa, pentru cateva clipe, cu intreaga putere a Universului, 
primeste in dar toata intelepciunea filozofilor, toata memoria ancetrala a intregii inteligente umane!
Poate privi intreaga experienta  omeneasca, cu toate greselile si izbanzile ei, poate vedea viitorul, stie TOT!
In cateva franturi de clipa omeneasca  ajunge sa cunoasca intreaga fumusete si sublima armonie a lumii, asa cum a creeat-o Dumnezeu!

Incantat de toate cele vazute si simtite, de toata acea puterea ce creste in el, intr-o zvacnire se repede afara, nerabdator sa-i spuna mamei sale  si tuturor oamenilor Taina lui Dumnezeu!

Numai ca exact in acea clipa Ingerul sau Pazitor ii pune degetul pe buze si-i spuse :
- Șiiit! 

Acolo unde zaboveste degetul ingerului ramane o adancitura!
Cat ai clipi copilului i se sterg din memorie toate cele aflate mai inainte, devenind perfect inocent, si... plamanii i se umplu cu aer!

Desprins brusc de Fumusetea si Slava lui Dumnezeu,  traind un sentiment dureros de ruptura inedit si inexplicabil, copilul incepe sa planga.
Prima sa respiratie in lume este  asadar plansul acela, un strigat de durere  pentru ceva pierdut.
Dar poate fi si indarjire spre a lupta cu lumea in care iese derutat, simtind ca ii lipseste ceva, fara sa-si mai poata aminti ce anume!

Toti purtam semnul ingerului!
El este acea mica adancitura de deasupra buzei, locul unde legenda spune ca ingerul isi  pune degetul pentru a ne opri sa dezvaluim
Taina lui Dumnezeu, incredintata noua  doar pentru o clipa, aceea care precede intrarea noastra in zbuciumul lumii!
Apasand - mai usor sau mai puternic - ingerul lasa acolo o gropita, mai mare sau mai mica, in functie de « elanul » nostru spre marturisire!

In mod inconstient intreaga noastra viata suntem in cautarea acelei comori ascunse in launtrul nostru. Sufletul nostru tanjeste dupa frumusetea cea nespusa a lui Dumnezeu si cauta in adancurile cele mai ascunse ale mintii taina pe care am aflat-o pret de o clipa si pe care am fost  nevoiti sa o uitam in momentul venirii pe lume.

Caci in noi se gasesc toate raspunsurile, in cotloanele mintii noastre sta intreaga memorie a Creatiei Divine, toata inteligenta lumii, si doar o stare de amnezie tranzitorie ne impiedica sa o retraim. 

In fiecare din noi e dumnezeirea  dar  nimeni nu poate afla Taina lui Dumnezeu pusa in om decat descoperindu-o singur!
Unii dintre noi reusesc sa-si afle calitati, puteri, daruri absolut miraculoase, cunostinte si aptitudini nebanuite.
Altii neaga totul refuzand orice urma de miraculos in viata lor.
Gratie  celor care au reusit sa isi activeze cate ceva din multul perfectiunii ce sta in noi, omenirea a facut pasi inainte.
Dar toate astea ne sunt ingaduite pana la un punct!

Fara indoiala este posibil sa regasesti in tine  extazul acelei clipe de adevar sublim si perfectiune pe care ingerul l-a curmat, sa traiesti bucuria revelatie, dar pentru asta e nevoie sa schimbi ceva esential in tine, caci Taina Lui Dumnezeu nu se dezvaluie decat celor care cred si iubesc cu desavarsire !




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu