luni, 3 martie 2014

Z 24

Azi , in prima zi a Marelui Post, imi doresc sa pun inceput bun si ma rog ca Tu, Doamne, sa-mi dai putere. Insoteste-ma pe drumul acesta ce mi se asterne inainte! Imi stii neputintele asa ca tot ce ramane este sa-mi dai gandul cel bun care sa invinga orice ispitire.

Nu stiu daca imi vine din ispita, insa azi ma simt slabita.
Ziua operatiei se apropie si trebuie sa fiu in forma.
Ajuta-ma, Doamne!


"Doamne şi Stăpânul vieţii mele,
duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire şi al grăirii în deşert nu mi-l da mie.

Iar duhul curăţiei, al gândului smerit, al răbdării şi al dragostei, dăruieşte-l mie, robului Tău.
Aşa Doamne, Împărate, dăruieşte-mi ca să-mi văd greşalele mele şi să nu osândesc pe fratele meu, că binecuvântat eşti în vecii vecilor. Amin”. (Sf Efrem Siriul)


 

4 comentarii:

  1. Doamne ajută să treci cu bine peste operație! Iți doresc numai bine și multă sănătate!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, Gabriela! Sa fie dupa voia lui Dumnezeu! Toate cele ce le primesc le dau jertfa LUI!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cita, iti aduc aici, cu drag, un citat din Mevlana Rumi, care mie imi este foarte drag. ”Doamne, nu știi cât de mult m-am zbătut să îți aduc o ofrandă dar oricât am căutat, nimic nu mi s-a părut potrivit. Ce rost are să îi duc aur, unei mine de aur, oceanului apă sau Orientului mirodenii? Nu are nici un rost să îți ofer inima și sufletul pentru că le ai deja așa că ți-am adus o oglindă, în care să te privești și să îți amintești de mine!”
    Dumnezeu nu vrea ca noi să ne jertfim. El nu vrea să îi demonstrăm nimic pentru ca el știe exact cine suntem și ce suntem: scânteieri desprinse din lumina lui nemarginită. Când el va hotarî că timpul nostru pe acest pământ s-a încheiat ne va chema la el. Până atunci, merită să trăim fiecare clipă cu încredere și cu iubire. Știu că esti o persoana puternică și vei trece cu bine peste această încercare. Sunt cu sufletul și cu gandul alaturi de tine. Te îmbrățișez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc, Gabriela, pentru acest mesaj. Ma emotioneaza profund.
      Nu ma jertfesc suferind ci dau suferinta drept jertfa. Ma bucur de ceea ce primesc, mereu, in dar, si sunt surprinzator de bine in minte si in suflet. Fizic mai scartaie cate ceva... insa asta face parte din lucrarea manturii.
      In rest... fie dupa voia si mila lui Dumnezeu!
      Binele ce mi-l gandesti sa ti se intoarca sporit!

      Ștergere